Иван Коконов: "Заслужаваме да сме в топ 6 на efbet Лигата"!

Иван Коконов: "Заслужаваме да сме в топ 6 на efbet Лигата"!

Това заяви днес в Пресклуб „България“ атакуващият халф на ФК „Арда“ Иван Коконов, след като получи приза на Играч на IV кръг в анкетата сред треньорите и специалистите.  „Имаме качествени футболисти и много добри треньори“, поясни Коконов. Неговите съотборници и треньорският щаб също имат амбицията да завършат премиерното си участие в първенството на елита догодина в челната шестица , стана ясно още от думите на петричанина .

Голмайсторът на тима от Кърджали оглави експертната класация на четвърти кръг с 6 гласа, след като се разписа във вратата на Витоша и допринесе цялостно за убедителната победа с 3:1. Втори с 5 гласа е острието на ЦСКА Евандро, който отбеляза спасителния гол за победата с 1:0 срещу Ботев Вр. Топ 3 в допитването сред треньорите завършва с Иван Минчев от Берое, заслужил 4 гласа за гола си срещу Дунав и победата на старозагорци с 2:0. Станислав Иванов от Левски е с 2 гласа, Илко Пиргов от Локомотив Пд има 1 глас.

Иван Коконов не подмина и вчерашната тежка загуба в Пловдив срещу Локомотив с 2:5. Екстремната горещина според него е основния фактор за отпуснатата игра на Арда в пети кръг на първенството.  Във второто полувреме гостите се оживиха и подобриха атаката, като стигнаха до 2 гола, но това не беше достатъчно, за да наваксат изоставането с 0:3 в първото полувреме и да не допуснат още 2 гола във второто , е оценката на Играча на IV кръг. Според Иван Коконов  символичното домакинство на Арда на „Лаута“, стадиона на опонента Локомотив Пд, също е изиграло роля за поражението. Известно е, че Кърдажали е футболен град, но многобройните фенове няма как да подкрепят своите любимци у дома. До края на годината Арда ще се завърне на своя стадион, съобщи Иван Коконов.

За предстоящия мач с ЦСКА крилото на Арда смята, че имат шанс да победят, стига да се мобилизират и да покажат максимума. Старши треньорът Стамен Белчев винаги дава кураж на своите възпитаници да не приемат големите отбори като недостижима класа на терена, сподели още Коконов.  Освен че иска да се разпише срещу червените, срещу които има 2 гола в миналогодишното първенство като Играч на Дунав, Коконов се стреми да подобри личното си постижение от общо 7 попадения като ги направи 10. Най-голямата му мечта е да облече националната фланелка и да се изяви в представителния отбор на страната ни.