Родни Антуи: Имам договор с Царско село и тук се чувствам щастлив!

Родни Антуи: Имам договор с Царско село и тук се чувствам щастлив!

На специална церемония в Пресклуб „България“  нападателят  на Царско село Родни Антуи  бе награден за Играч № 1 на 15-ия  кръг на efbet лигата. За двата си гола срещу Арда /Кж/ при победата на Царско село  с 2:0, той получи 8 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти. . Фернандо Виана (Ботев Пловдив) има 7 гласа, Дани Алар (Левски) е с 2 гласа, а Кристиян Малинов (ЦСКА) и Али Соу (ЦСКА) имат по  1 глас. Холандецът стана първият футболист, който печели отличието три пъти в рамките на един полусезон – той се поздрави с наградата и в 5-ия кръг (за двата си гола срещу Ботев Пд) и в 13-ия (отново за две  попадения – срещу Ботев Враца).
“Благодаря за наградата. Искам да благодаря на моите съотборници, които ми помагат да се развивам добре и да се представям успешно. За момента съм фокусиран върху Царско село“, заяви пред репортерите Антуи след награждаването и допълни:
„Да, чух, че има интерес към мен, но не съм фокусиран върху това в момента. Искам да играя за Царско село, тук се чувствам добре и щастлив. Във футбола всичко е възможно, но засега искам да остана в клуба“, започна той. Голмайсторът на новака коментира моментната си форма и евентуална повиквателна в националния отбор на „лалетата“. „Статистически се представям най-добре в момента, но знам, че мога да се подобря в придвижването си на терена, в енергията, която влагам, и ще продължа да работя върху това. Надявам се да бъда повикан в националния отбор, това е една от целите ми – единственото, което мога да направя е, да работя усилено и ще видим докъде ще доведе това“, добави Антуи.
Агентът му Бисер Механджийски потвърди, че към клиента му има заявен интерес. „Вижте, нормално е, когато даден футболист успее да отбележи девет попадения, от които не бихме могли да откроим нито едно, нали, всичките са хубави, и то за 16 изиграни срещи, да има интерес, но този въпрос по-скоро трябва да бъде зададен към клуба. Той има действащ договор с Царско село. Аз като негов личен агент мога да кажа само, че има заявен интерес към играча и с всеки един мач, и не само от България, но и от чужбина,  партньорите, с които работя, питат и се интересуват, следят го. Но пак ви казвам, той си има договор с Царско село, ако има постъпило нещо конкретно, трябва да се обърнете към клуба, засега има само заявен интерес“.
Старши треньорът на новаците Никола Спасов обяви, че е доволен от представянето на своя отбор и целта пред играчите му е да избегнат баражите за изпадане. „Здравейте, какво да ви кажа, идваме тук след един лош мач, по-скоро лош резултат във вчерашния мач. Като цяло, мога да кажа, че съм доволен от представянето на отбора, все пак събрахме 15 точки, за новак в групата мисля, че не е зле. Точките не са ни много, но в последните кръгове мисля, че играем все по-уверено, все по-добре, това е радващото. Може би изпуснахме да вземем точки в мачове, в които бяхме фаворити, но футболът е такава игра, че невинаги по-добрият побеждава. От мач на мач се представяме по-добре и мисля, че ако продължаваме по този начин, ще успеем да избегнем баражите за оставане в групата, което е и нашата цел. Повече увереност, повече самочувствие трябва да се показва на терена. Аз винаги съм вярвал в българските футболисти, не трябва толкова да се подценяват. И трябва да се раздават максимално, когато бъдат селектирани в националния отбор – естествено един отбор зависи и от самата селекция, така че те са много неща, които влияят и на представянето на играчите, за това е важен и селекционерът“, коментира той ситуацията в националния отбор и това което липсва на „лъвовете“. Мисля, че сме непостоянни в резултатите, редуваме победа със загуба по простата причина, че не във всеки мач може да се побеждава, което е нормално за нивото на нашия отбор.  Мисля, че в много от мачовете, които загубихме, не бяхме надиграни, но има и такива, в които бяхме надиграни – първият ни мач в Дунав, двубоят в Бистрица с Витоша, това са ни от слабите мачове. В другите играхме достойно, старахме се много и израстваме с всеки изминал мач, мисля, че и вчера играхме добре, но липсваха головете. Имаше в определени мачове подценяване, но не и в този вчера“, обясни наставникът непостоянството в играта на Царско село.
Спасов е оптимист относно гостуването на Левски след паузата за националните отбори. „Няма да правим нищо по-специално преди мача с Левски – имаме нормална седмица тази седмица, днес тренирахме, утре почива отборът, в събота правим контрола с Хебър Пазарджик в София, следващата седмица подготовката ще премине без никакви специални тренировки. Ще обърнем внимание на Левски както на всеки друг противник. Няма да ни е лек мача на „Герена“, Левски идва след загуба, ние също. При тях напрежението е е много по-високо, цялото напрежение ще е от тяхна страна. Ще влезем много по-спокойни в срещата, защото няма какво да губим. Аз се надявам да ги затрудним максимално, имаме нелош отбор, може да ги затрудним и да се надиграваме с тях“, сподели Спасов очакванията си за предстоящото гостуване на Левски след  паузата в първенството.