ПФК Лудогорец с 9-а Купа на победата

ПФК Лудогорец с 9-а Купа на победата

„Няма значение дали ще остана в Лудогорец, важното е отборът да продължи напролет в Лига Европа!“ Това заяви днес в Пресклуб „България“ бившият шампион с Левски и Лудогорец, сега треньор на разградските орли Станислав Генчев,  след като получи 9-ата Купа на победата за отбор на месеца.  8-кратните шампиони на страната заслужиха този приз още през август, когато се класираха  за групите на Лига Европа. С 12 гласа от спортните редакции Лудогорец остави на второ място в анкетата с 8 гласа националния ансамбъл по художествена гимнастика, спечелил сребърния медал в многобоя на Световната Чалъндж Купа в Казан.

В устрема си към 9-атата поредна шампионска титла на страната, Станислав Генчев смята, че за Лудогорец има предизвикателство в тази битка по 2 причини. Първо, футболистите работят това, което обичат. Второ, имат шанса да играят за влизане в групите на Шампионската лига. Освен това, отборът се обновява и има футболисти, които нямат и една шампионска титла зад гърба си, така че за тях да целунат за първи път трофея ще е огромен успех. Променя се и самата конкуренция в първенството, стана ясно още от думите на терьора на Лудогорец. Докато миналата година основното съперничество на орлите за титлата беше срещу ЦСКА, сега се включват и Локомотив Пд и Левски. Това е положително за родния футбол, колкото повече се заплита спорът за шампионската титла, толкова по-добре, е виждането на Генчев.

В Лудогорец няма физическа умора, защото тимът има дълга резервна скамейка, но има психическа умора, коментира Станислав Генчев спада във формата на играчите от началото на международните мачове досега. „Много е трудно, когато в един мач си бил на върха и след 3 дни да задържиш нивото“, подчерта треньорът. Разградчани трябва да издържат на много натоварена програма. Те излизат следващия четвъртък в решаващ двубой срещу унгарския Ференц Варош, но преди това ги очакват 2 сериозни изпитания – срещу Септември за Купата на България и срещу Черно море в първенството. „Изключително важно е да спечелим тези мачове“, каза Станислав Генчев. “А  Септември, лидер във Втора лига досега, не отстъпва по нищо на половината отбори в Първа лига”, добави специалистът. „Срещу Ференц Варош излизаме за победа, макар че и равенство ни устройва“, категоричен е треньорът на Лудогорец.