Георги Георгиев: Славия може да бъде в първата шестица на efbet лигата, националният отбор има реални шансове да се класира за финалите на Евро 2020

Георги Георгиев: Славия може да бъде в първата шестица на efbet лигата, националният отбор има реални шансове да се класира за финалите на Евро 2020

На специална церемония в Пресклуб „България“  вратарят на Славия Георги Георгиев бе награден за най-добър играч на 21-ви кръг в efbet лига, в който националът се отличи с няколко много добри намеси при победата на “белите” над Арда с 1:0 като гост. Георгиев  получи 6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 20 футболни треньори и специалисти. Марселиньо (Лудогорец) има 5 гласа, Брадли Мазику (ЦСКА) е с  4 гласа, Мартин Камбуров (Берое)  получи 3 гласа, а Валентин Антов (ЦСКА) – 2 гласа.

Георгиев заяви, че за първи път получава статуетката за Играч на кръга и е много доволен от голямото признание, благодари и на своите съотборници и на всички треньори и специалисти, които са гласували за него.

Славия продължава да се  представя много добре и в началото на пролетния сезон и има добри шансове да влезе в топ 6 след края на първата фаза на първенството.

“Все още абсолютно нищо не си говорим със съотборниците ми, защото гледаме да се дистанцираме от тези мисли. Опитваме се да извлечем максимума от всяка една тренировка и всеки един мач. Надявам се да влезем в шестицата, но не е фикс идея. Важното е, че показваме добро лице”, каза пред репортерите 31-годишният Георгиев след награждаването.

Той коментира и вчерашното поражение на националния отбор от Беларус с 0:1 в контролна среща. “Доста неприятна загуба.Мачът се разви нещастно за нас и още в първата атака ни вкараха гол, а преди това имахме две или три стопроцентови ситуации, но има ги тия неща във футбола, не успяхме да отбележим. През второто полувреме също имахме доста слизания към вратата на Беларус, но топката не искаше да влезе”.

Георгиев е убеден, че България има всички шансове да се класира за финалите на Евро 2020.

“В този период от време до началото на мача с Унгария  всеки трябва да си направи една равносметка какво предстои, да си подреди нещата, да бъде концентриран в този период от време, да може абсолютно всеки един ден да мисли за режими и тренировки. Ако всеки го направи това нещо, аз си мисля, че нещата ще се получат. За отбора на Унгария не сме гледаме видеа и не сме правили разбори. Галин Иванов и Георги Миланов са играли в унгарското първенство и казаха, че дяволът не е чак толкова черен, дори напротив. Имаме си своите шансове, но трябва да си вярваме повече. Надявам се и стадионът да бъде пълен и зрителите да ни дадат повече самочувстние със своята подкрепа“, заключи Георгиев.