Футболистът на февруари Ивайло Димитров: Мисля, че можем да се преборим за второто място

Футболистът на февруари Ивайло Димитров: Мисля, че можем да се преборим за второто място

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на Славия  Ивайло Димитров бе награден за Футболист №1 на месец февруари. За двата гола при победата на „белите“ над Левски с 2:1 Димитров получи 13 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 21 спортни медии и редакции. С 8 гласа втори остана Георги Гергиев, който бе избран за Играч №1 на 21 кръг като футболист на Славия, но след това премина в отбора на „Левски“.

Димитров благодари на всички, които са гласували за него и изрази задоволството си от формата на играчите на Славия след подновяването на шампионата.  Вчера Славия надигра Царско село с 3:1 в последния мач от 25-ия кръг и продължи серията с пета поредна победа.  Така отборът на Венци Стефанов е само на една точка зад Левски и заема пето място във временното класиране на първенството  в efbet лигата. С успеха се засилват и амбициите. Ивайло Димитров е оптимист и смята, че реално Славия може да се пребори с Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив и да завърши  на втората позиция в крайното подреждане. Футболистът определи попаденията си срещу Левски при победата на Славия с 2:1  в 23-ия кръг като най-ценни.

“Като цяло не деля головете, но може би срещу Левски са ми най-ценни. Не са били нещо особено, но ни осигуриха победата. Разбира се, че се засилва апетитът с победите, това искаме, да се придвижим възможно най-напред в класирането. Да, разбира се, при нас има едно спокойствие, не ни притискат за победи”, каза Димитров и подчерта, че е важно в елитните ни отбори да се дава път на юношите.

“Трябва да се налагат млади момчета и да има търпение към тях. Това е пътят и ние го следваме. Ние, българските играчи,  не сме по-слаби от чужденците. Четох, че един млад футболист трябва да изиграе поне 56 мача, за да разгърне потенциала си. В България кой треньор има смелостта да даде шанс на млад играч в толкова срещи? Но Славия показа, че само с български футболисти могат да се печелят победи и да има добро класиране, затова мисля, че това може да постигне и ЦСКА 1948”, каза Димитров и добави:

„Ако успеем да спечелим точките, които ни трябват за класиране в първата тройка, ще играем в европейските клубни турнири. Не ни е поставена такава цел от ръководството, но  реално  ние вече сме в борбата за второто място. Лудогорец е далеч напред, но от другите три отбора сме съвсем близо. Ако се представим добре и в плейофите, ще  успеем да се класираме втори”, категоричен бе  Димитров.

Той подчерта, че феърплейът в българското първенство е факт. А на въпрос дали се чувства физически добре след  принудителната изолация заради коронавируса, той отговори:

„Аз съм напълно здрав, изцяло треньорско решение бе, че останах резерва срещу Царско село. Готов съм да помагам винаги, когато треньорът прецени. Мачът с Берое в предстоящия последен редовен кръг ще е труден, те са  силен съперник, но се надявам да излезем победители. Според мен по-лесно е да се играе срещу силните отбори. По-трудно е срещу тимовете, които се затварят. Те са ни по-неудобни. Но е ясно, че не може само да се побеждава – рано или късно ще загубим и ние”, каза още Димитров и заключи:

„Аз мисля, че хората идват на стадионите, когато любимият им отбор побеждава – мога да дам пример със Славия с финала за Купата  на България и вчера  с мача с Царско село, а това се получава с красива игра и победи, иначе няма как да няма публика по стадионите. Следя ситуацията, да, това което се случва в Левски, а преди това и с ЦСКА, не е нормално тези два големи български гранда да са разтърсвани от такива проблеми. Надявам се скоро да се решат проблемите със собствеността и финансовото състояние в Левски, защото това влияе негативно и на представянето им на терена“.