Локомотив Пловдив и Бруно Акрапович отново са отбор и треньор №1 на месеца

Локомотив Пловдив и Бруно Акрапович отново са отбор и треньор №1 на месеца

За втори пореден път тази година днес в пресклуб „България“  ПФК Локомотив Пд и старши треньорът Бруно Акрапович  получиха наградите за отбор и треньор на месеца. Спечелената Купа на България превърна смърфовете в абсолютен фаворит в анкетата за м. юли сред спортните редакции – 18 от общо 20 гласа.  Акрапович също е безспорен лидер в медийната класация със 17 гласа. Предходният месец юни донесе същия краен резултат на Локомотив Пд, след като отборът се класира за финала за Купата.  Представителят на Burnit SunSystem  Цветелин Конов връчи традиционния стилен  плакет за най-добрия тим на юли на вратаря Илко Пиргов, а пресклуб „България“ добави значката „Златен трикольор“ за  Акрапович.  Черно-белите бяха избрани за отбор на месец май миналата година, когато спечелиха същия трофей – Купата на България. А още по-назад във времето за първи път оглавиха класацията за №1 през май 2004 г., когато завоюваха шампионската титла на страната.

Старши треньорът Акрапович благодари на всички, които са оценили успеха на Локомотив Пд и са гласували за отбора. На въпроса  дали наставникът и екипът му имат амбиция да се борят в първенството 2020/2021г отново да стигнат до върха както преди 15 г, специалистът каза, че има няколко добри отбора  – ЦСКА, Левски, Берое, Ботев Пд, Славия, Черно море. Той се надява всеки един да може да бие Лудогорец . Тогава ще има шанс и за други отбори да влязат в битката за титлата. Всичко опира до работа, обобщи той.

За черногорския Искра в предстоящия първи кръг на Лига Европа Акрапович призна, че са гледали вчера мач на съперника и Локо Пд има превъзходство, но това не означава, че на терена ще е лесно, подчерта наставникът. „Ще се опитаме да се класираме за следващия кръг. Смятам, че сме по-добрите. Имаме доверие в качествата си“, сподели старши-треньорът. „Успяхме да запазим повечето играчи“, изтъкна той. Единствено раздялата с Йосип Томашевич е загуба на ключов футболист, но всичко е било договорено предварително, стана ясно на пресконференцията. „Липсата на Йосип е огромна, но в лицето на Чико имаме футболист, който може да запълни празнотата на тази позиция“, добави босненският специалист. Отборът на Лаута е подсилен с млади попълнения – Георги Минчев, хърватите Филип Михалевич и Кристиан Илич, чака се още един футболист.

Във връзка със сгъстената програма от мачове, международни и вътрешни, стражът Илко Пиргов коментира, че през последните 2-3 години едва ли има друг отбор физически по-подготвен от Локо Пд. Освен това, играчите са преодолели коронавируса и са в отлична кондиция.