Красимир Балъков: "Надявам се да продължим с добрата игра досега"

Красимир Балъков: "Надявам се да продължим с добрата игра досега"

Това заяви днес в Пресклуб „България“ на редовната си пресконференция главният мениджър на ЦСКА 1948 преди гостуването на стадион „Тича“ във Варна срещу Черно море в 11-ия кръг от първенството в efbet  Лигата. Срещата е утре от 17.00 ч. Легендарният футболист от златното поколение очаква „интересен, динамичен мач, с много футбол и борба“. След последните убедителни победи на ЦСКА  у дома, Балъков подчерта, че сега отборът има шанс да го направи и на чужд терен, колкото и да е трудно срещу моряците. „Черно море се бие до последната секунда, затова този мач  изцяло ще е битка“, предупреди мениджърът на червените. Той подчерта, че колективът и бързата реакция са много важни, защото опонентите имат бързи преходи в играта.

Балъков сподели, че няма притеснения относно физическото състояние на футболистите. Контузеният Георги Русев продължава да се възстановява по план, а Галин Иванов, който пропусна победата над Славия в миналия кръг, вече е напълно готов за игра. Балъков коментира и ситуацията с пандемията от коронавирус и това, че отново ще се играе пред празни трибуни по стадионите в България. “Човек трябва да се напасва много бързо с всички условия, които възникват. Футболистите са професионалисти, ние им говорим, че те трябва да се пазят и да са много предпазливи, може би повече, отколкото всички други, защото това е част от играта. Ако имаме заразени футболисти, се намалява силата на отбора. Опитваме се всички, и футболисти, и ръководители, да се съобразяваме с официалните правила и съответно всеки да се грижи за себе си по най-добрия начин, за да запазим здравето си”.

Балъков изрази мнението си за мачовете на ЦСКА и Лудогорец в турнира Лига Европа тази вечер. “Миналия път очакванията ми бяха и двата отбора да победят, за жалост не можаха. Дай Боже, този път да бъде обратното – ако има по-негативни очаквания, да има по-позитивни резултати. Да им стискаме палци и да се надяваме, че ще се представят добре”, завърши емблематичният халф от близкото минало.