Бруно Акрапович и Али Соу са Треньор и Футболист №1 на декември

Бруно Акрапович и Али Соу са Треньор и Футболист №1 на декември

На специална церемония в Пресклуб „България“  старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович  и нападателят на тима   Али Соу бяха наградени за Треньор и  Футболист на месец декември. В оспорваната борба при треньорите Акрапович получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 22 спортни медии и редакции. С по 6 гласа са Серафим Бързаков – личен треньор на шампионката от Световната купа по борба Юлияна Янева и Филип Янев – личен треньор на сребърната медалистка от европейското първенство по спортна гимнастика за девойки Валентина Георгиева, а 3 гласа получи старши треньорът на националния отбор по спортна гимнастика Милко Танкушев.

Акрапович  за пети път стана „Треньор на месеца“, но за първи път като наставник на “червените”.

“Благодаря за получената награда, искам да направим феновете ни щастливи и ще дам всичко от себе си за успехите на тима. В Турция подготовката мина отлично, заложихме на физическата подготовка, изиграхме 3 мача, доволен съм от момчетата и работата им”, каза наставникът  на ЦСКА след награждаването и коментира слуховете за трансфер на Али Соу:

“Такъв играч като Соу не се намира лесно, ще ни е трудно, ако той напусне. Али Соу в момента е при нас, той е щастлив в отбора, ние също.  Доволен съм от играчите, с които разполагам, имаме достатъчно хора, с които мога да постигна това, което искам. Новият играч, който е на проби, е младо момче, има качества, знае как да играе с топката, Трябва още време и ще преценим в следващите дни дали да го привлечем. Във всяка тренировка футболистите дават максимума, виждат се добри неща, с всеки изминал ден се доближаваме до този стил на игра, който искам да виждам – агресивен, с владеене на топката и опасни атаки”, сподели Бруно Акрапович и добави:

“Шест точки е разликата  между нас и Лудогорец, който е един силен отбор, но и ние показахме нашата сила. Ако те загубят точки някъде, ще гледаме да се доближим до тях и ще се опитаме да поправим грешките, които са се случили, преди аз да дойда – да не губим точки срещу отбори, които трябва да бием. Аз мога да обещая, че ще се опитаме на 100 процента да влезем в битката за първото място, да притесним Лудогорец. Ако е възможно, ще го направим”Ще дадем всичко от себе си, за да ги настигнем”, коментира  той битката за титлата с шампионите от Разград.

Акрапович отговори и  на тежките думи, отправени към него от собственика на Локомотив Пд Христо Крушарски, който нарече бившия треньор на „смърфовете“ “предател”. “Познавам лично г-н Крушарски и неговото семейство. Бях на гости в къщата му. Един човек, с когото спечелих, беше ползотворно време и за двете страни. Не разбирам защо хората се опитват да слагат толкова напрежение в нашите отношения, които бяха на хубаво ниво. Не дължа нищо на никого, така че нищо негативно няма да кажа. Обаче и при мен има граници, който ме нарича предател, не разбира много от футбол. Треньорите сменят отборите си, избират своите предизвикателства, аз съм един чужденец, които е дошъл в България, за да работи честно. Видях, че мога да направя крачка напред и го направих. Виждам голям негативизъм към мен и не го разбирам”, каза Акрапович.

Али Соу за втори пореден път става „Футболист на месеца“. Той  убедително спечели анкетата, като  получи 19 гласа, а с 3 гласа е Иван Коконов /Арда Кж/.

 Заедно със „Златната топка“  Соу получи и статуетката за Играч на 13-ия кръг в efbet лигата. Голмайсторът на армейците не пропусна да засегне темата за бъдещето си, заявявайки, че иска да се концентрира главно върху изявите си с червената фланелка.

„Искам да благодаря за наградите, много съм удовлетворен, че съм тук заедно с треньора, защото той ми гласува доверие още от идването си и ми даде увереност. На първо място, доволен съм, че съм тук и искам да дам всичко от себе си за отбора. Не знам какви преговори се водят с други клубове – за мен най-важното е да тренирам здраво и да се раздавам максимално. Ще съм щастлив, ако мога да помогна на ЦСКА да спечели титлата“, заключи Соу.