Красимир Балъков: Клубът ни и играчите се развиват с уникални темпове

Красимир Балъков: Клубът ни  и играчите се развиват  с уникални темпове

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде традиционната си пресконференция в Пресклуб „България“  преди мача с Етър (Велико Търново) от 20-ия кръг на efbet  лига. Бала заяви, че “болярите” са много сериозен противник, въпреки че към момента са на последно място в класирането. Той похвали много Ивайло Чочев и прогнозира, че трудно ще бъде задържан в българския шампионат. Също така предрече добро бъдеще и на вратаря Даниел Наумов.

“Израснал съм като футболист в Етър,  бях и  треньор там., затова  ще бъде много емоционален мач за мен специално. Но  аз не обичам да губя, дори и ако е срещу отбора, който ме е създал като футболист. Ако искат нещо да вземат, ще трябва да го спечелят с игра. Томаш работи много добре и вече се вижда в играта на  отбора.На мен ми харесва стила на Етър. При мен нещата бяха различни, но и в двата случая има резултати. Екипът на Томаш работи добре, вероятно и Бербатов е дал своето мнение. Това е сериозен отбор, не трябва да ни залъгват точките, защото това е може би най-компактният отбор в елита в момента. Чака ни труден мач, надявам се да е приятен и за зрителите“.  каза Балъков и допълни, че докато е пътувал към Пресклуба, е чул по радиото, че мозъкът ни е развит гениално, а духът  ни е джудженце.

 „Всичко, което се случва в момента, е нормално. Българинът е свикнал да търпи, но ако искаме да се промени нещо, то градивната критика е нужна. Хората, към които е насочена тази критика трябва да си вземат бележка. Не може да не съм съгласен с позицията на нашия клуб. Не сме обаче и единственият клуб, който изкарва подобна декларация, всеки защитава интересите си. Много съдийски грешки се случват, не само у нас, но и в чужбина. При положение обаче, че в 5-6 мача подред се случват такива грешки срещу нас, то ние няма как да мълчим. Оттам насетне тези органи трябва да решат дали ще трябва да променят нещо. Футболът без напрежение не функционира. ВАР системата ще помогне на съдиите, затова трябва да се вкара възможно най-скоро, за да се потуши напрежението“, сподели Балъков и подчерта, че всички са доволни от победата над Ботев Пд и класирането за четвърфиналите за Купата на България.

„Радостни сме, че продължихме напред за Купата, но винаги има какво да подобряваме. Като цяло обаче сме доволни, че сме на четвъртфиналната фаза. Хубаво е, че играем в София в следващия двубой с Арда. В първия мач от първенството загубихме от тях, след това завършихме наравно, сега е време да спечелим. Но за мен е важно, че клубът и играчите растат с уникални темпове. Искаме да задържим тези футболисти и да започнем да побеждаваме и при гостуванията. Всички са на линия, освен Серкан, който още се възстановява от операция на пръста. Ние работим както трябва. Работният ден ни е професионален. Нормално е на по-опитните да им е малко по-тежко. За жалост ние сме колективен спорт и ще трябва да се съобразяват всички с изискванията на клуба и го правят, така че сме изключително доволни”.

За предстоящите двубои  на националния отбор  Балъков  уточни:

„ Аз съм работил с много добри млади футболисти, но в Даниел Наумов виждам, че той е една заредена  бомба  и чака моментът да избухне в националния отбор. Надявам се тази мотивация да  я канализира и балансира, за да му помогне в изявите му в националния тим, ако бъде повикан. А за Чочев  мисля, че  е напълно готов. Той може да играе във всяко едно първенство и има изключителна интелигентност. Ако всичко е наред с коляното му, няма да можем да го задържим в България. За съжаление и при мен, и при Ясен основни футболисти се контузиха. Най-добрият защитник в България сега се контузи – Антон Недялков. Ясен Петров е много добър вариант за националния отбор и дано има и малко късмет. Много тежка задача ще има, но стискаме палци”, заключи Красимир Балъков.