Играчът на 24-ти кръг Реян Даскалов: "Ние сме приятната изненада на първенството!"

Играчът на 24-ти кръг Реян Даскалов: "Ние  сме приятната изненада на първенството!"

Това заяви днес опорният халф и полузащитник на Царско село, който вкара красивия победен гол в 90-тата мин. срещу ЦСКА-София. Така тимът на старши треньора Антони Здравков доведе до успешен край с 2:1 битката срещу червените в 24-ти кръг на efbet Лигата, а капитанът Реян Даскалов оглави класацията на треньорите за Играч на кръга с 8 гласа. Днес футболистът получи традиционната голмайсторска статуетка от пресклуб „България“. Втори в анкетата със 7 гласа е Каули Оливейра от Лудогорец, с актив от 2 гола срещу Левски. На трето място с 3 гласа е Георги Минчев от Локомотив Пд – автор на единствения гол за победата на черно-белите срещу Монтана с 1:0. Със същия резултат завърши и мачът между Арда и Берое, което донесе 1 глас на голмайстора от Арда Тонислав Йорданов.

След церемонията Реян Даскалов сподели, че именно срещу ЦСКА в 24-ти кръг е най-добрия му мач досега. Да остане Царско село в елита предизвиква у футболиста най-силни емоции, разкри амбициозният капитан. След тази ценна победа срещу втория в първенството и претендент за Купата на България, Царско село вече е на 8-мо място и има реален шанс да завърши на 7-мата позиция, което ще им даде шанс да играят плейоф за влизане в Лига Европа. „Мисля, че разликата с Черно море /7-мия отбор във временното подреждане/ от 3 т е преодолима. Надявам се да играем бараж за Лига Европа“, каза Реян.

Играчът на 24-ти кръг разкри, че още преди треньорската рокада футболистите са знаели, че Любослав Пенев ще напусне Царско село. „Усетихме го още на мача с Локомотив Пд /б.а. в 23-ти кръг, на 8-ми април/. “Нормално е да има някакъв спад в играта, но ние бързо влязохме в релсите“, коментира Реян Даскалов напускането на старши треньора Л. Пенев и замяната му с Антони Здравков.

Царско село записа в 22-ри кръг на първенството достойно равенство и срещу 9-кратния шампион Лудогорец. Сега се подготвя да надмогне в следващия 26-и кръг 4-ия в класирането отбор на Арда. „Ние сме приятната изненада в първенството! Всеки един отбор може да се притеснява срещу нас. При съвсем малко подценяване от страна на съперниците ни, ние се възползваме от грешките им. Както казва нашият президент, имаме постоянство и стабилност, имаме по-добър отбор“, продължи капитанът, опорен халф и защитник Реян Даскалов.

Той разкри, че в съблекалнята има здрав колектив. Няма значение дали играчите са българи, чужденци, важното е, че всички са добри хора. Обсъждат помежду си грешките, “защото всеки греши, но е важно грешките да бъдат сведени до минимум”, смята Реян.

Той мисли, че е нормално следващия сезон Царско село да погледне към топ 6 на елита . Всекидневна работа, всеотдайност и цел – това е облика на отбора, обобщи халфът и защитник . „Много е важно да имаш цел“, акцентира той.

„Националният отбор за мен е цел №1“, призна още амбициозният играч. Той се надява в бъдеще селекционерът Ясен Петров да го включи сред избраните да представят България. “Това е гордост за всеки”, завърши Р. Даскалов.