Преслав Боруков: След идването на Бербатов като треньор вкарахме повече голове

Преслав Боруков: След идването на Бербатов  като треньор вкарахме повече голове

На специална церемония в Пресклуб „България“ голмайсторът на Етър Преслав Боруков бе награден  за Играч на 23-ия кръг в efbet лига. За двата си гола при успеха на Етър над Берое с 2:1  нападателят на „болярите“  получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти, Георги Минчев (Локомотив Пд)  има 7 гласа, Ангел Бастунов (ЦСКА 1948) е с 2 гласа, а Георги Аргилашки (Ботев Пловдив)  е с 1 глас.

„Благодаря на всички треньори, които гласуваха за мен за Играч номер 1 на 23-и кръг, както и на моите съотборници, защото смятам, че от ситуацията, в която се намирахме – а именно без точка в първите осем кръга, сега имаме повече точки,  справяме се по-добре и се надявам да не изпаднем от efbet лига. В последният мач имахме възможност да излезем на десето място, ако Ботев бе загубил своя мач с Лудогорец, но за съжаление късметът и шансът ни убягнаха срещу Славия“, каза той след награждаването и допълни, че според него силите между  отборите от последната четворка са напълно изравнени.

Голмайсторът поясни, че всички футболисти в отбора сега са концентрирани да се представят възможно най-добре, за да може търновци да се спасят от изпадане,  а след това той ще мисли, къде да продължи кариерата си. Борукв призна, че много добре работи с Димитър Бербатов, който се занимава с нападателите в Етър.

 „Сега ни предстоят тежки мачове с преките съперници в последната четворка – надявам се да спечелим максимален брой точки, да завършим на 11-то място  и да избегнем плейофа за оставане в efbet лига – това е целта. Към момента имам действащ договор с Етър до края на сезона, след това ще преценим с агента ми къде е най-добре да продължа кариерата си. Не искам да коментирам този въпрос, защото искам  да се фокусирам върху мачовете и да  да спасим клуба от изпадане, което е на първо място и е най-важното“, каза Боруков и подчерта, че Етър е взел повече точки срещу отборите от първата половина в класирането.

„Ние взехме повече точки от отбори, които са в по-горната половина като ЦСКА 1948, Берое и Черно море, докато с тези, които са по-назад от нас като Ботев Враца и Монтана, не успяхме да вземем победата, дори като домакини, затова смятам, че сега ще е още по-тежко, понеже, доколкото знам, в първите два мача сме гости, след това сме домакини. Разликата между четирите отбора е доста малка, силите са много изравнени, напрежението вече ще бъде основен фактор, така че няма да има нито един лесен мач.“

Боруков коментира и информацията за расистки скандал между вратаря на Славия Светослав Вуцов и нападателя на Етър Гаетан Миси Мезу.

„Аз съм юноша на Левски, Светльо Вуцов  го познавам добре, мисля, че е възпитан младеж. Не знам как се е отразило на останалите играчи, тъй като не бях на терена, когато се разви тази ситуация, не  чух и не разбрах нищо“.

 Боруков заяви, че привържениците  на Етър за поред път са показали голямата си любов към клуба.

„В рамките на един ден след официалната заповед на министъра на здравеопазването за допускането на фенове, хората се организираха, закупиха билети, видяхте каква хореография бяха направили. Особено след първия гол си личеше как публиката се радваше, защото в последно време  не беше разрешено да има зрители на мачовете“.

Голмайсторът на „виолетовите“ изтъкна и големия принос на Бербатов за развитието на нападателите на Етър.

„Той е голям нападател, бил е голмайстор на Висшата лига. След  тренировките с него  резултатът е видим – вкарахме много повече голове след неговото идване“!

На въпрос какво мисли за провала на идеята за Суперлига в Европа, той заяви:

„Футболът е за феновете и  тяхната  много остра реакция  показа, че те не искат техните отбори да участват в такъв проект“, завърши Боруков.