Юрген Матей е първи в първия кръг

Юрген Матей е първи в първия кръг

На специална церемония в Пресклуб „България“ защитникът на ЦСКА Юрген Матей бе  награден за Играч №1 на 1-вия кръг на efbet Лига. За отличната си игра в мача и вкарания  трети гол за победата над ЦСКА 1948 с 4:2 нидерландецът получи  7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти, Мартин Камбуров (Берое) получи 5 гласа, Кирил Десподов (Лудогорец) – 3 гласа, Жорди Кайседо (ЦСКА) – 2 гласа  и Николай Минков (Ботев Пловдив) – 1 глас.

Матей, който за втори път получава тази награда, благодари на всички, които са гласували за него, както и на своите съотборници.

„Винаги се старая да помагам на отбора. Тази награда, която получавам за втори път,  е  голяма чест за мен“.

Матей уточни, че въпреки високия си ръст, никога не е тренирал друг спорт, освен футбол и че харесва играта на Серхио Рамос.

„Харесвам баскетбола, но никога не съм тренирал този спорт – от малък започнах с футбола и не съм се занимавал с друго. Харесвам  играта на Серхио Рамос – и той е защитник, но вкарва много голове“.

Матей поясни, че армейците са вкарали доста голове в контролата срещу Ботев Враца, както и срещу ЦСКА 1948. А за представянето на отбора в мачовете за лигата на конференциите, Матей каза:

„Имахме два трудни мача срещу латвийския отбор. Ако играем добре, колкото вчера срещу Осиек, не трябва да допускаме два гола, но се радвам, че имаме добър аванс“, поясни защитникът и посочи  какво според него се е променило в играта на ЦСКА след назначаването  на Стойчо Младенов за старши треньор на тима:

„Всеки треньор има собствена идея как да практикува съответна схема. Може да видите по време на мачовете – малко се връщаме назад и оставяме опонента да играе с топката, за да има пространства за бързите ни играчи. Разликите са минимални обаче“, каза Матей и заключи:

„Чувствам се добре, нямам болежки и контузии, така че дано продължи по този начин. Мисля, че ще е труден мач с Осиек на реванша, независимо, че имаме два гола аванс. Знам обаче колко силен е отборът ни, колко добри са играчите, с които разполагаме. Показахме, че можем да играем много добър футбол и да вкарваме голове. Не мисля, че бюджетите са от значение в този случай – миналата година елиминирахме Базел, който бе с много по-голям бюджет от ЦСКА“.