Борислав Цонев с 2 награди за Играч на кръга

Борислав Цонев с 2 награди за Играч на кръга

Голмайсторът на Левски Борислав Цонев получи днес в Пресклуб „България“ 2 статуетки за Играч на 4-ти и на 6-ти кръг в първенството на ефбет лига. Футболистът спечели първо вота на треньорите със 7 гласа в редовната анкета, след като с гола си сложи начало на обрата в мача на сините срещу Царско село в 4-ти кръг. Левски реализира убедителна победа с 3:1. На второ място с 5 гласа е Мохамед Брахими от Пирин Бл, следван от съотборника му Красимир Станоев с 3, Радослав Кирилов/Славия/ – 2 гласа и Атанас Илиев /Ботев Пд/-1 глас.
В 6-ти кръг Борислав Цонев отново показа класата си на терена и с красивото си попадение осигури победата на Левски срещу Берое с 2:1. Това донесе на халфа пак 7 гласа в класацията на треньорите за номер едно на кръга Останалите футболисти, които намериха място сред най-изявените, са Радослав Кирилов от Славия /5 гласа/, Жорди Кайседо от ЦСКА /3 гласа/, Алекс Сантана от Лудогорец и Димитър Евтимов от ЦСКА /по 2 гласа/.
   След награждаването  десетката на “сините” говори за изминалия мач срещу Берое, в който столичани се поздравиха с победата, за предстоящото гостуване на Локомотив Пловдив и новините около Левски.
“Голът срещу Берое може би е най-красивият ми. Особено в момента, в който ни се беше насъбрало много напрежение”, започна Цонев. “За нас Тодор Симов не е нов човек. Ние го познаваме от доста време. Промени някои неща. На полувремето срещу Берое каза, че трябва да задържим резултата.

„От доста време се чакаше развитие относно финансовата част. Може би вече ще е по-спокойно. Надявам се и с резултатите да сме по-спокойни. Няма как да не сме мотивирани. Мисля, че всеки един футболист, който е в Левски, трябва всеки ден да е мотивиран.Всяка точка ни е изключително важна. Когато имаш превес в резултата правиш всичко възможно да го задържиш”, добави още Борислав.

“Ние не мислим за всички мачове, а за следващия, който предстои. За серия от победи изобщо не мислим, тъй като имаме доста проблеми в състава. Надявам се с една-две победи да ни дойде самочувствието и увереността. Знаете, че имаме доста млади момчетата.

В момента такава ни е ситуацията, че нямаме лесни мачове. Аз гледах Локомотив в Лига Европа. Моето мнение е, че могат да победят всеки отбор в efbet Лига. Няма да е лесно със сигурност”, допълни халфът на Левски.

“Не е коректно да говоря за следващия треньор. Когато се говори за г-н Стоилов неговите резултати и визитката му говорят сами за себе си. Нормално е и ние играчите да искаме да се докоснем до това нещо. Ясен Петров е преценил да не ме извика за националния отбор. Аз продължавам да тренирам, надявам се да съм здрав и късметът да ми се усмихне”, завърши Боби Цонев.