Юрген Матей: За мен е голяма чест да съм капитан на ЦСКА

Юрген Матей: За мен е голяма чест да съм капитан на ЦСКА

На специална церемония в Пресклуб „България“ защитникът на ЦСКА  Юрген Матей бе награден за играч №1 на 14-ия кръг в efbet Лига. За чудесния  си гол при победата над ЦСКА 1948 с 1:0 Матей получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти. Тодор Неделев (Ботев Пловдив) има 5 гласа, Билал Бари (Левски) е с 4, Спас Делев (Арда) с 2,  а Мартин Камбуров (Берое) получи 1 глас.

 Матей благодари на всички, които са гласували за него и обяви, че е чест за него да бъде капитан на ЦСКА, добавяйки, че се надява скоро феновете отново да са по трибуните.

„Благодаря за наградата. Благодаря на съотборниците и треньорския щаб, както и на всички, които са гласували за мен. Късметът винаги е важен при подобни ситуации. Получих топката, затворих очи и я уцелих много добре, така че определено късметът е ключов в такива ситуации“, каза нидерландецът след награждаването и допълни:

„Да, това е най-хубавият гол в кариерата ми – ако го пробвам още 1000 пъти, то ще изкарам топката над стадиона всеки път! Но атмосферата на стадиона без феновете бе като на приятелски мач, контрола. Естествено, че ни липсваха. Когато вкараш гол, няма как да споделиш радостта си с тях. Надявам се, че те ще се върнат скоро на стадиона. Разбира се, ако имаше фенове, вероятно щях да изразя радостта си от гола  по различен начин. Чувството на щастие е по-наситено, когато има зрители“, каза Юрген пред репортерите и заяви, че е много щастлив да бъде капитан на армейците.

„Голяма чест е да си капитан на отбор като ЦСКА. Треньорът ми каза, че съм титулярният капитан. Гледам да помагам на отбора по начина, по който го мога. Имам повече отговорности, но съм благодарен за честта. Опитвам се да давам всичко от себе си за отбора“.

За  представянето на ЦСКА в групите в Лигата на конференциите, Матей заяви:

„Не мисля, че сега играем по-лошо от времето, когато влязохме в групите на Лигата на конференциите. Някак не успяваме да вкараме гол. Играем 60-70 минути по-добре от другия отбор, но  не успяваме. Искаме и в групите да се доказваме и да бъдем толкова добри. Но един мач играем добре, а в другия по-слабо. Трябва ни по-голямо постоянство, за да имаме повече успехи. Срещу Заря, например, имахме 1-2 лоши момента и това ни коства загубата“.

За играта на отборите в efbet лига Юрген сподели:

„Мисля, че някои български отбори играят доста по-директно – с дълги топки и борба. В Европа отборите играят с повече разиграване. Тези тимове дават възможност и на съперниците да играят повече с топката. Нормално е срещу затворените отбори да имаме трудности. Трябва да намерим начин да срутим стената. В първенството понякога се мъчим повече, но трябва да намерим златната среда във всички двубои и да се поздравяваме с победи. Трябва да сме постоянни и да играем като отбор във всеки мач“.

Той коментира и ситуацията със своя договор, който изтича през лятото:

„В живота се случват и хубави, и лоши неща.  Щастлив съм сега в София и бих искал да продължа договора си и да остана тук. До края на зимата съм фокусиран върху футбола, а после очаквам разговори. Аз и жена ми сме доволни от живота тук, така че не искаме да се местим. Винаги може да мислим за преподписване, но като футболист никога не мога да изключа трансфер. Всичко е възможно“.

Матей даде и своя коментар за битката за титлата с Лудогорец, заявявайки, че “червените” трябва да са готови да се възползват от всяка грешка на “зелените”.

„Изоставаме от Лудогорец, но сме и с мач по-малко. Трябва да играем за победа във всеки мач. И те ще изпуснат точки, така че трябва да се възползваме от грешките им, когато настъпят“, завърши Матей.