Ивайло Чочев: Чувствам се добре в отбора и съм концентриран за оставащите мачове до края на сезона

Ивайло Чочев: Чувствам се добре в отбора и съм концентриран за оставащите мачове до края на сезона

На специална церемония в Пресклуб „България“ халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев получи наградата си за Играч на 15-ия кръг в efbet лига.

Чочев, който  реализира първия гол за своя тим при изненадващата победа с 2:0 над 10-кратния шампион на България  Лудогорец, получи  8 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Тони Тасев (Славия)  има 4 гласа, неговият съотборник Радослав Кирилов  е с 2, колкото има и Евгений Сердюк (Черно море), а Брадли Мазику (ЦСКА)  и Димитър Илиев (Локомотив Пд)  получиха по  1 глас.

„Първо искам да благодаря на всички, които са гласували за мен, моите съотборници са причината да съм тук. Радвам се за победата над Лудогорец“, каза полузащитникът след награждаването и допълни:

„Победихме най-добрия отбор в България. В предишни мачове пак играехме добре, но не взимахме точки.  Надявам се тази победа  да ни донесе повече самочувствие и до зимата да сме по-нагоре в класирането“, каза Чочев пред репортерите, а за предстоящия двубой със столичните железничари коментира:

„ Труден мач ще бъде с Локо София. Нашият треньор ни каза същото. Почти никой не ги е надигравал. Ще бъде важен мач и за двата отбора. Надявам се ние да се поздравим с победата – всичко зависи от нас. Мога да кажа, че е приятно, когато вкарваш, въпреки че това не е моята задача. Дай боже да продължавам с головете“.

Той  сподели, че в Бистрица условията за феновете са по-добри.

„На стадиона в Бистрица  феновете са по-близо и се усеща повече атмосферата. На „Васил Левски“ са доста по-далеч. Предстоят ни 4 мача в доста сгъстен цикъл, треньорите  ни ще имат много важна роля. Те ротират състава, надяваме се да вземем колкото се може повече точки“, каза бившият играч на Палермо и Пескара, а повод спекулациите за неговото бъдеще, подчерта:

„Аз съм концентриран върху оставащите мачове, искам да бъда здрав, а като дойде зимата ще видим накъде ще продължим. Чувствам се добре тук, но трябва да седнем с ръководството и да преценим кое е най-добро и за двете страни“.

За последните два мача на националния отбор Чочев заяви:

„Не завършихме годината възможно най-добре с националния отбор. Равенството с Украйна и загубата от Швейцария не бяха добри резултати. Мисля, че ако имаме повече футболисти, които да играят  в чужбина, ще е по-добре за България. Нормално е като няма резултати, да има критики. Макар че двубоят с Украйна бе приятелски, може би украинските фенове искаха да дадат някаква енергия на футболистите си, тъй като след 3-4 дни имаха ключов мач. Надявам се и българските стадиони да започнат да се пълнят“, заключи Чочев.