Георги Минчев: Надявам се да стана голмайстор на първенството

Георги Минчев: Надявам се да стана голмайстор на първенството

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят  на Локомотив Пд Георги Минчев получи наградите  си за Играч на 13-ия кръг в efbet лига и за Футболист на месец октомври.

Минчев, който  реализира хеттрик за своя тим при победата като гост над ЦСКА с 3:1, получи  12 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Алекс Петков (Арда) е с 3 гласа, Иван Минчев (Славия) има 2, а Родриго Енрике (Черно море) получи 1 глас.

Много по-убедително Минчев спечели анкетата  на Пресклуб „България“  за Футболист на месеца. Той получи 20  гласа от участвалите в анкетата 23 спортни медии и редакции, 2 гласа има Марин Петков /Левски/, а 1 глас Жорди Кайседо /ЦСКА/.

Минчев благодари на всички, които са гласували за него и изрази надежда, че ще успее да грабне голмайсторския приз в efbet Лига.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен, както и на своите съотборници, защото без тях нямаше да вкарам тези голове. Надявам се да продължа по този начин и с добрите си игри да допринасям за доброто представяне на Локомотив Пловдив”, каза Минчев след  награждаването си и подчерта, че Локомотив Пловдив е един от най-големите отбори в България.

„За мен беше изключително удоволствие, когато разбрах за интереса от тяхна страна. Нямах никакви колебания и в момента, в който разбрах за интереса, казах, че съм готов да защитавам цветовете на клуба. Не съжалявам за това”, каза Минчев и добави:

„Преди началото на сезона не съм си поставял за цел да ставам голмайстор на първенството. Апетитът обаче идва с яденето. Сега съм в такава позиция, че съм на върха при голмайсторите, надявам се и след края на първенството да остана там”, призна нападателят на „смърфовете“.

Той поясни,че отборът на „Локомотив“ Пд не е стартирал по най-добрия начин в шампионата, но в последния месец набира скорост и вече е в първата шестица.

„За мен е реално да завършим на трето място в първенството и ще се борим докрай, за да  постигнем целта си“, каза Георги Минчев, а за участието си в последните два мача на националния ни отбор през тази година, уточни:

„Жалко, че завършихм годината с неприятна загуба, но ще трябва да продължим да се развиваме. Отстъпвахме в единоборствата, а и класата си каза думата. Дадохме каквото можем, но в мача с Швейцария не се получи. Вдигаме главите и гледаме напред, мисля, че имаме голям потенциал и трябва да го реализираме“, заключи Минчев.