За втори пореден път голмайсторът Георги Минчев e Футболист №1 на месеца

За втори пореден път голмайсторът Георги Минчев e Футболист №1 на месеца

Днес в пресклуб България нападателят на Локо Пд Георги Минчев получи голмайсторската статуетка за Играч на 16-и кръг в първенството на efbet Лигата и значката “Златна топка” за Футболист №1 на ноември. Признанието за най-добър на терена талантът на смърфовете заслужи за втори пореден път, след като треньорите го избраха преди това за Играч на 13-и кръг, а медиите – за футболист на октомври. Тогава нападателят записа хеттрик срещу ЦСКА на армията.

В наскоро изиграния 16-и кръг Георги Минчев оглави надпреварата с 9 гласа отново след хеттрик срещу Пирин. Мавиас Чибота /Лудогорец/ е втори с 6 гласа на специалистите,  Ивайло Чочев / ЦСКА 1948/ е с 2 гласа , Леандро Андраде /Черно море/ има един глас от треньорите . За миналия месец спортните редакции и медии поставиха Минчев на лидерското място с 12 гласа. Втори за месеца е Юрген Матей /ЦСКА/ с 9 гласа, Ивайло Чочев е с 2 гласа.  

След церемонията Георги Минчев благодари на всички, гласували за него, както и на своите съотборници, без които нямаше да постигне този успех. Голмайсторът на Локомотив Пд вече има 9 гола на свое име от началото на сезона и ще се бори за голмайсторския приз в елита в края на първенството. Той не си е поставял такава цел първоначално, но вече има амбиция да я изпълни.

Нападателят разкри, че получава много съвети от спортния директор на клуба Георги Иванов – Гонзо: „Помага ми много с опита, който е натрупал през годините. Помага ми и психически, защото когато един нападател има серия, в която не може да вкара гол, той ми дава съвети. Затова съм му много благодарен“, заяви  Минчев.  

Футболистът на октомври и на ноември подчерта, че приоритет за Локомотив Пловдив са евротурнирите. Класиране на трето място в първенството на efbet Лигата е постижима цел.

Относно предстоящия мач срещу Ботев Вр, който е последнrs преди зимната пауза в първенството, Г. Минчев заяви: „Ботев Враца е изграден изцяло от млади момчета. Създадоха доста проблеми на отборите, с които играха. Дано влезем здраво в мача, защото сме по-класния отбор и трябва да победим“.

Нападателят сподели още, че не е усетил специално отношение на защитниците към него след двата му хеттрика. „Със сигурност очакванията към мен са по-големи, но не се притеснявам“, каза Г. Минчев. Той коментира и шанса да продължи кариерата си в чужбина:

„Интерес към мен сега не знам дали има, нищо не е стигнало до мен. Фокусиран съм върху Локомотив, но като всеки футболист мечтая да играя в друга държава. Висшата лига ми е любимото първенство“, сподели голаджията.