Дориан Бабунски: Предпочитам зеления цвят

Дориан Бабунски: Предпочитам зеления цвят

    Така отговори на въпрос на репортер нападателят Дориан Бабунски, който го попита дали при трансфер в друг български отбор ще избере „червено“ или „синьо“, а след това уточни, че предпочита „зелено“-то на Ботев Враца. Бабунски получи втората си награда за есенния дял на шампионата в efbet Лига , този път като Играч №1 на 18-и кръг за единствения, отбелязан от него гол срещу „Берое“ за победата с 1:0. Този гол му донесе и 6 гласа в треньорската анкета, с един повече от Спас Делев/Арда/-5. Следват Пиерос Сотириу/Лудогорец/ – 3 гласа, Борислав Цонев/Левски/-2, Гьоко Зайков/Левски/ и Даниел Димов/Черно море/ – по 1.

    Бабунски бе и №1 на втория кръг, когато двата му гола донесоха победата на врачани над Левски с 2:0. Неговото име напоследък нашумя покрай предположенията, че е желан и в други български отбори с амбиции за класиране в първата шестица на първенството, но северномакедонецът отрече да знае за конкретна оферта. В момента той е съсредоточен за последния есенен мач с Локомотив Пловдив и каза, че през зимата може да премине в друг отбор – български или чужд, ако предложението е добро за него и сегашния му клуб. Бабунски не отрече, че като всеки нападател би се радвал да стане голмайстор на шампионата и благодари на своите съотборници, че досега са му помогнали да вкара 8 гола. Той смята отиващата си 2021 година за най-добра в кариерата си най-вече и заради повиквателната си в националния отбор на страната. Чака с нетърпение баража с европейския шампион Италия и вярва, че могат да се справят, въпреки че им се е паднал най-трудният съперник при жребия. Бабунски благодари на селекционера и на страната си за признанието.

    Нападателят отново призна , че баща му има голямо влияние върху него, и не би отхвърлил оферта с друг цвят , различен от червения , защото двамата не се ръководят от сантименти, а от развитието му като футболист. Като млад е тренирал при юношите на Реал Мадрид, а негов наставник е бил Фернандо Мориентес. Негови съотборници от този период сега играят във Висшата лига и в Италия.

    За Коледните и Новогодишни празници, които ще прекара със семейството си, Дориан Бабунски си пожела успех с Ботев Враца.