Играчът на 20-и кръг Филип Кръстев: „ Мотивиран съм да се отплатя на хората в Левски, които вярват в мен!“

Играчът на 20-и кръг Филип Кръстев: „ Мотивиран съм да се отплатя на хората в Левски, които вярват в мен!“

Това заяви халфът, който получи голмайсторската статуетка от пресклуб „България“. В редовната анкета сред треньорите и специалистите новото попълнение на Левски спечели със 7 гласа за прекрасния победен гол, който вкара във вратата на Локомотив Пд в 20-ия кръг на първенството в efbet лига. На второ място с 5 гласа е Георги Русев /ЦСКА 1948/, трети е  Жорди Кайседо /3 гласа, ЦСКА-София/, следват Оливейра /Лудогорец, 2 гласа/ и Меню Кох /ЦСКА-София/.

Филип Кръстев благодари на треньорите, гласували за него. „Щастлив съм, че успях да започна добре с Левски и отборът да запише победа пред нашата публика”, бяха първите думи на футболиста. Мечтата на талантливия играч е да постигне всичко възможно със синия клуб, на първо място този сезон – да вдигне Купата на България, защото това ще изпрати Левски в евротурнирите. Филип мечтае да продължи кариерата си в чужбина и да се докаже в силен европейски клуб, но в Левски се чувства добре и не отписва възможността да остане по-дълго на Герена.

На въпрос дали преди завръщането му на родна земя някой от бившия му клуб Славия е потърсил с него контакт, Филип Кръстев отговори така: „Никой от Славия не се беше свързал с мен, докато бях в чужбина. Нямах контакт. След като се върнах, никой не ме е търсил. Старите ми съотборници ми пожелаха успех”.  

Играчът на 20-и кръг не спести ласкавите думи за  отношението към него от страна на Левски още от първия ден на присъединяването му към отбора на подготвителния лагер. „Присъединих се към отбора, докато бяха в Турция. Още от началото ме приеха много добре. Подкрепата, която ми дават съотборниците и треньорите, ми помага страшно много. Мотивиран съм да се отплатя на хората в Левски, които вярват в мен”, каза талантливият халф.

Той е доволен от опита, придобит във Франция и Нидерландия през последната година. „Успях да взема динамиката и европейското темпо. Това е най-голямата промяна в играта ми. Укрепнах физически”, направи равносметка Филип Кръстев. Той подчерта, че футболистите в другите европейски държави са по-добре тренирани и затова футболът е на по-високо ниво. За сравнение, халфът посочи, че заниманията му във Франция са били по-трудни, докато тренировките му в страната на лалетата са били с по-малка степен на трудност.

Филип Кръстев сподели още, че на терена се чувства добре и зад нападателя и като дефанзивен халф. Треньорите му дават свободата да се включва в атаките и да импровизира, добави той. Халфът би се радвал, ако стане голмайстор на Левски, но това не му е основна цел. Фокусиран е върху играта си.

Той е гледал внимателно мача между ЦСКА 1948 и Ботев Вр в предишния кръг, в който червените победиха с 4:0, и е на мнение, че ЦСКА 1948 е силен отбор, но се надява Левски да ги победи тази събота.