Радослав Кирилов: За мен няма значение дали асистирам или вкарвам гол – важното е отборът да печели

Радослав Кирилов: За мен няма значение дали асистирам или вкарвам гол – важното е отборът да печели

На специална церемония в Пресклуб „България“ капитанът на Славия Радослав Кирилов получи наградата си за Играч №1 на 22-рия кръг в efbet Лига. За  трите  асистенции за головете на “белите” в двубоя срещу Локомотив София Кирилов получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори.  Тодор Неделев (Ботев Пловдив)  е с  5 гласа, Николай Михайлов (Левски)  има  3 гласа,  Пиерос Сотириу (Лудогорец) е с 2 гласа, а Иван Турицов (ЦСКА ) –получи 1 глас

“Благодаря за наградата, за мен е ценна, тъй като ме отличават не за вкарани голове, а за асистенции. За мен няма значение дали аз вкарвам гол или подавам на съотборник да отбележи – важното е отборът да печели. Настроението в тима ни е добро. Очакват ни тежки мачове, няма да е лесно, но ще направим всичко възможно да се класираме по-напред. Ако влезем в първата шестица, ще е голям успех. Надявам се и за Купата на България  да имаме повече шанс срещу ЦСКА в полуфиналите. Ако успеем да се класираме за финал, сезонът ще е доста успешен.  Двубоите ще бъдат доста оспорвани, на ние показахме, че можем да сме равностойни на този отбор. Победите ще ни дадат увереност. Предстоят ни много тежки мачове, ще опитаме да направим всичко, за да вземем двубоя с Пирин в предстоящия 23-ти кръг”, сподели Кирилов след награждаването.

Той коментира и неуспешния опит да премине  в турския Гиресунспор.

“Не се получиха нещата с трансфера. Преглътнах го. Така е във футбола – трябва да гледаш в настоящето, защото ако гледаш назад, не можеш да си вършиш работата. Важното е, че съм в Славия, здрав съм, мога да помогна на отбора. Ще видим какво ще се случи занапред. Забравих за това нещо. На момента имаше негативна емоция, защото щеше да е добре и за мен, и за клуба. Не се случиха  нещата,  но може би е за добро”, заяви Кирилов.

На въпрос как ще се отрази на отбора  привличането  на Борислав Цонев и Мартин Петков, капитанът на „белите“ подчерта:

“Аз познавам Боби Цонев много добре, приятели сме. Той е изключителен футболист и сериозно име в българския футбол. Съжалявам, че се случи така с тях, на никого не е приятно. Ще помогнат на отбора. Две наистина силни попълнения, които ще допринесат  качество, увереност и дълбочина. Мисля, че ни чакат добри дни”.  каза Кирилов за двете нови попълнения в Славия, които се върнаха в България след започналите военни действия в Украйна.  Той уточни, че отборът няма поставена задача и това е хубавото в тима – че го няма напрежението, което е  в Левски, ЦСКА или Лудогорец.

„Играем спокойно. Има много млади футболисти, на които трябва да показваме правилния път. Всички знаете политиката на клуба. Все пак ако постигаме резултати, ще е по-добре за всички“, поясни Кирилов и изрази мнението си за решението в българското първенство да не се ограничава броят на чужденците.

„Аз съм бил чужденец в друга страна 10 години. Знам какво е. Не е хубаво да се делим на чужденци и българи. Смятам, че за да вдигнем конкуренцията, българите трябва да дадем повече от нас и да им дадем повод да разчитат повече на нас, отколкото да взимат чужденци. Това е пътят. Ако постоянно си мислим, че някой ни е виновен, няма да стигнем до никъде и няма да вдигнем нивото”, заключи капитанът  на Славия.