Юрген Матей: Надявам се да съм напълно възстановен за началото на новия сезон

Юрген Матей: Надявам се да съм напълно възстановен за началото на новия сезон

След дълго отлагане заради  получената контузия на 20 март в мача срещу Ботев Пд, днес на специална церемония в Пресклуб „България“ капитанът на ЦСКА  Юрген Матей  получи наградата си за Играч №1 на 21-ия кръг в efbet Лига.  За вкарания гол и отличната си игра при победата  на ЦСКА над Ботев Враца с 4:0 Юрген Матей получи  6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 20 футболни треньори и специалисти. Димитър Костадинов (Левски) –има  5 гласа, Пиерос Сотириу (Лудогорец)  е с  4 гласа, Евгени Сердюк (Черно море)  има  3 гласа, а Жорди Кайседо (ЦСКА) е с 2 гласа.

Матей благодари на всички, които са гласували за него и обяви, че  контузията, която е получил, се е оказала по-тежка от очакваното.

„Благодаря за наградата. Благодаря на съотборниците и треньорския щаб, както и на всички, които са гласували за мен.  В момента се възстановявам, като правя специална физиотерапевтична програма, но за съжаление контузията се оказа по-тежка от очакваното. Правя необходимите процедури и се надявам  да бъда напълно готов за подготовката за новия сезон“.

Матей заяви, че класирането  на ЦСКА за финала за Купата на България е голям успех, но не по-малко важно е отборът да задържи  второто място в крайното класиране на efbet  лига.

„Мачовете между ЦСКА и Левски винаги са с голям заряд, сега на финала за Купата на България двубоят придобива още по-голяма стойност, но ЦСКА е голям отбор и е важно не само да спечели Купата, но и да задържи второто място в крайното класиране в шампионата. Сега всички говорят за финала на15 май, но на ЦСКА предстои мач със Славия и този двубой  сега е най-важният за отбора. Знам, че Алън Пардю е голям треньор, затова се надявам да направи  необходимото ЦСКА да постигне и двете си цели в момента – да остане втори в първенството и за втора поредна година да спечели Купата на България“, заключи Матей.