Играчът на 26-и кръг Бирсент Карагерен: „Не се притеснявам от съперниците, 4-те отбора сме равностойни“

Играчът на 26-и кръг Бирсент Карагерен: „Не се притеснявам от съперниците, 4-те отбора сме равностойни“

Това заяви днес в пресклуб „България“ халфът на Локомотив Пловдив Бирсент Карагерен, след като получи статуетката за Играч №1 на 26-и кръг. С 8 от 18 гласа треньорите и специалистите го отличиха в анкетата за втория му гол, който затвърди победата на смърфовете срещу ЦСКА София с 2:0. Втори с 6 гласа е Илиян Стефанов от Левски, третата позиция е за Бернард Текпетей от Лудогорец с 3 гласа. Останалите в подреждането са Венцислав Христов от Царско село /2 гласа/ и Емануел Току от Ботев Пд /1 глас/.

“Доста важни мачове имаме, от тях зависи дали ще се класираме за бараж. Играем във всеки мач за победа, но напоследък не ни се получава, може би доза късмет. Надявам се в тези два мача да покажем добро лице и да се поздравим с успех”, коментира Карагерен относно шанса да се преборят за седмото място в първенството и така да играят за участие в евротурнирите.  В оставащите два решаващи кръга до края на първенството Локомотив Пд ще се изправи срещу Берое и ЦСКА 1948. Срещу тези съперници черно-белите съвсем скоро записаха последователно едно равенство /1:1 срещу Берое/ и една загуба /1:0 срещу ЦСКА1948/, а преди това и нулево равнство срещу Арда.  „Не се притеснявам от съперниците, 4-те отбора сме равностойни“, категоричен бе Бирсент Карагерен.

Халфът отдава спада в играта на своя тим и незадоволителните резултати в последно време и на смяната на треньора. „Александър Томаш е доста по-агресивен и иска все повече и повече от всеки футболист. Дори да направиш това, той казва, че може и повече. Винаги иска да се влагаш на 100 процента в тренировките. Ако не го правиш, може да те изгони от тренировката“, каза още Б. Карагерен. „Три години сме правили едно нещо и сега започваме съвсем различно. Трябва време и мисля, че нещата ще се оправят”, каза играчът на 26-и кръг в първенството на елитната efbet Лига.

Карагерен се надява да се представи добре на терена в последните мачове и да получи покана за националния отбор.    “Винаги съм готов за националния отбор. Това е най-хубавото нещо – да играеш за родината си. За да съм в националния отбор, трябва във всеки един мач добро лице, за да може треньорът да ме одобрява и повика“, каза футболистът на Локо Пд.

Той разкри, че има още 2 години договор с пловдивчани, но не изключи вероятността да се стигне до трансфер още това лято.  “Знам, че има интерес, но сериозни интереси с оферта към клуба все още не са дошли. Ако се представя добре в последните мачове, може би ще дойде добра оферта. Предпочитам да опитам в чужбина, но не държа 100 процента. Ако има добра оферта за клуба и мен, може да играя и в България”.