Играчът на 24-и кръг Тодор Неделев: „Отдавна не сме били в тройката, участие в Европа ще ни даде самочувствие“

Играчът на 24-и кръг Тодор Неделев: „Отдавна не сме били в тройката, участие в Европа ще ни даде самочувствие“

Полузащитникът на  Ботев Пловдив Тодор Неделев  получи днес на специална церемония статуетката – награда за най-добър играч на 24-ия кръг в Първа лига в традиционната анкета на Пресклуб България. Тогава той отбеляза втория гол за победата над ЦСКА-София и затвърди победата на “канарчетата” с 2:0 като домакини. Неделев се извини за закъснението с натоварената си програма и призна, че може да заиграе в чужбина от лятото

“Има интерес към мен от няколко чуждестранни отбора. Почти всички са от една държава. Ако през лятото пристигне конкретна оферта, ще седнем с ръководството, за да преценим кое е най-доброто за мен и клуба. Време е вече отново да опитам късмета си зад граница. Догодина ще навърша 30 години, така че ако има хубава оферта, ще я приема, откъдето и да е.  Клубовете в България разбраха за какво става дума и затова вече не очаквам да ме потърсят. Те знаят за кой отбор в България искам да играя. Нямам оферта от наш клуб”, заяви Неделев. 

“Да се надяваме, че ще тръгнем с две победи, в първите два мача сме домакини, срещу трудни съперници, особено Македония, видяхте какви резултати имат в последните години. Предстоят ни четири тежки мача, в края на сезона може би ще има някаква умора, но ние сме професионалисти. Това ни е шансът да се класираме за голям форум”, заяви халфът на българския национален отбор Тодор Неделев във връзка с участието на България в Лигата на нациите..

България е в една група с тимовете на Грузия, Северна Македония и Гибралтар, като победителят ще участва в плейофите за участие в Евро 2024.

Според него класиране в челната тройка в efbet Лига ще бъде успех за Ботев Пловдив. Два кръга преди края на сезона пловдивчани са на четвърта позиция и трябва да спечелят оставащите си мачове, както и да се надяват на грешка от страна на Левски.

“Не е приятно да има толкова дълга пауза в първенството след двете ни поредни загуби в края на първенството. Левски имат добър треньор и след зимата показват, че са много силен отбор и сега имат предимство. Надяваме се на тяхна грешка. Отборът измежду ЦСКА и Левски, който загуби финала за купата на България, ще бъде в лошо настроение. Веднага след този двубой се изправяме срещу “червените” и бихме могли да се възползваме от това”, заяви Неделев пред медиите.

Националът призна, че в последните месеци Ботев не играе толкова силно, колкото в самото начало на сезона.

“Напаснахме се с новите ни играчи, въпреки че сега не се представяме така добре, както в първите месеци от първенството. Задължително искаме да спечелим оставащите ни две срещи до края на шампионата. Последните години не сме били в тройката и евентуалното участие в Европа ще ни даде самочувствие”, добави Тодор Неделев.

Той коментира и финала за Купата на България между ЦСКА София и Левски в неделя. “Отборът, който загуби, ще бъде в лошо настроение, ако това е отборът на ЦСКА, те след четири дена играят с нас и ние трябва да се възползваме от това. В момента Левски може да са в по-добра форма, но това е един мач, финал, всичко става, не обичам да давам прогнози, нека по-добрият спечели”, обясни Неделев.