Венци Стефанов: „Ако бяхме играли на финала за Купата с Левски, щяхме да победим!“

Венци Стефанов: „Ако бяхме играли на финала за Купата с Левски, щяхме да победим!“

Това заяви днес в пресклуб „България“ собственикът  на Славия Венцеслав Стефанов, като се позова на 100-процентовото превъзходство на своя отбор досега в спора за трофея срещу сините. От 12 финала срещу Левски имаме 12 победи, отсече дългогодишният благодетел на белия клуб и призова репортерите да проверят достоверността на статистиката. Славия отпадна на ½  финала срещу ЦСКА след истинска драма с дузпи. Щяхме да играем в евротурнирите, но сами се бихме, изрази съжаление В. Стефанов, който преди пролетния полусезон на първенството в efbet Лига сподели, че иска отборът му да участва в някой от турнирите на Стария континент.

Въпреки пропуснатия шанс от мъжкия тим, Венци Стефанов е горд, че 18-годишните юноши на Славия завоюваха Купата на БФС и ще играят следващия сезон в младежката Шампионска лига. Възпитаниците на старши треньора Иван Иванов спечелиха Купата след 2:1 срещу Левски. В. Стефанов си пожела всички момчета да намерят място след време в мъжкия състав, но това е само  желание, тъй като собственикът не се меси в работата по селекцията, уточни самият той. Със сигурност Иван Иванов ще води един ден отбор във Висшата лига, прогнозира президентът на Славия бъдещето на специалиста. Стефанов разкри, че именитият бивш футболист на Барселона Хосе-Мари Бакеро /чийто син Йон Бакеро е в Славия/ след като изгледал на живо ½-финалния мач на младите таланти с ЦСКА 1948, е похвалил треньора Иванов, че има правилни виждания за играта.

Искам някой ден да отида и да гледам мач на мъжкия отбор на Барселона с Мартин Георгиев, сподели една своя мечта Венци Стефанов. 16-годишният талант на Славия е пред сигурен трансфер в каталунския гранд. Следващите 2 години той ще е играч на Барселона, остават само някои детайли по сделката, каза днес В. Стефанов.

Президентът на Славия коментира и предстоящите мачове на националния ни отбор за мъже в груповата фаза на Лигата на нациите срещу Северна Македония, Гибралтар и Грузия. Абсолютни фаворити сме, отсече Стефанов. Той е категоричен, че Емил Костадинов се е пошегувал, казвайки, че сме в тежка група.

В. Стефанов е на мнение, че увеличаването на броя на отборите в следващото първенство на efbet Лигата /от 14 на 16/ е положително, тъй като няма да ги има досегашните аномалии в точкуването, напр. 5-ият във временното класиране да е с по-малък резултат от 8-мия отбор.

За първенството 2022/2023 г собственикът на Славия формулира следните приоритети:

-да сме сред най-силните

-да успеем да развием нашите таланти

-да радваме феновете с нашите български футболисти и да достигнем до евротурнирите

В. Стефанов е убеден, че клубните ни отбори, които ще участват в предстоящите квалификации за влизане в групите на евротурнирите, ще стигнат максимум до 3-тия предварителен кръг. Изключение евентуално може да направи Лудогорец, стана ясно още от думите на собственика на Славия. Той посреща неприятната новина за осветлението на Националния стадион „В. Левски“ съвсем спокойно. Съгласно новите стандарти на УЕФА, осветлението не е подходящо за участниците в груповите фази на евротурнирите, както и за мачове на националните отбори. Отстраняването на проблема няма да струва повече от 300 хил. лв, каза В. Стефанов.