Любослав Пенев: Целта ни е да играем добре и да побеждаваме

Любослав Пенев: Целта ни е да играем добре и да побеждаваме

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция  в Пресклуб „България“  преди мача на „червените“ с Лудогорец от третия кръг на efbet Лига. Наставникът подчерта, че той и съставът му се стремят във всеки мач да играят добре, да побеждават  и да печелят точки.

„Стараем се, тренираме, опитваме да играем добър футбол, получава се, печелим точки. Имаме и кусури, но се оправяме“.

На въпрос какво ще променя срещу Лудогорец Пенев отговори:

„Няма да го кажа,разбира се. Трябва да излезем с много по-добра настройка, даже бих казал концентрация. Към момента не мога да разчитам на всички, но разполагаме с други добри футболисти.  Не сме идеални, но опитваме  да играем добър и рентабилен футбол. Излишно е да коментирам, че Лудогорец има два състава. В квалификациите за Шампионската лига играха със съперник, който не е на тяхното ниво и в никакъв случай не ги затрудни, сподели Пенев и заяви, че ЦСКА 1948 не е тим, който може да подценява останалите отбори.

„Не съм броил колко победи, равенства и загуби имам срещу Лудогорец като треньор. Ние си изпълняваме  програмата за всеки мач. Не сме тим, който да подценява останалите – трудно ще ни е срещу всички. Момчетата се стараят, влагат се много в тренировките и съм доволен от усилията, които виждам. За месец и половина нещата няма как да се случат. Един отбор се гради във времето, спокойно, с работа, с постоянство. Има трансферни периоди, в които ще привличаме футболисти, за да има конкуренция по постовете, което е много важно за един отбор, който си поставя високи цели. В момента играем добре, но винаги може повече. Ще има мачове, в които ще играем добре и няма да печелим, в други няма да играем добре, но ще побеждаваме. Важно е да играем добре и да печелим.  Има потенциал, но искаме да привлечем и още, за да се справяме по-добре. Стартирахме добре, не може да се желае повече.  Никой не трябва да се отпуска, а да се бори за своето място в този пъзел от 25-26-30 човека“, заяви Пенев и уточни, че няма да коментира назначението на Младен Кръстаич като селекционер на националния отбор на България.

„В момента не ме интересува какво става във Футболния съюз. Не ми е на дневен ред – сега за мен е важен  мачът с Лудогорец. Утре ще прочета какво е станало. Надявам се и вярвам, че най-накрая ще намерим човека, подходящ за селекционер на националния ни отбор, дали ще е той или ще бъде някой друг”, заключи Пенев.