Ивайло Чочев с трети приз за Играч №1 на кръга

Ивайло Чочев с трети приз за Играч №1 на кръга

Халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев получи днес в пресклуб „България“ за трети път традиционната статуетка, която се връчва на най-добрия футболист за кръга. След като за миналия сезон той бе избиран 2 пъти от футболните треньори за №1 в 7-и и 15-и кръг, сега призът е за 4-те гола във вратата на Ботев/Вр/ и убедителната победа на д врачани с 5:2. Тази рядка за футбола голова фиеста донесе на Чочев 14 от общо 18-те гласа на футболните треньори, участвали в анкетата, само 2 гласа останаха за Димитър Митков, а по 1 получиха Бирсент Карагарен/Локомотив Пд/ и Евгений Сердюк от Черно Море/Вн/. Чочев благодари на всички ,които са гласували за него и на своите съотборници.
Временният водач  сред голмайсторите в  efbet Лига изрази радостта си от доброто представяне на отбора след петте изиграни мача в шампионата. Двадесет и деветгодишният полузащитник смята, че неговите 7 попадения, са принос на целия отбор и се надява борбата им за челните места да продължи така успешно както досега. В отговор на въпросите на репортери Чочев заяви:
„Това, че бележа голове е добре свършена работа от целия отбор. Да се надяваме, че всички ще започнат да вкарват. Целите на нашия треньор са всеки мач да излизаме за победа и три точки. Надиграваме се с всички. Няма как Любослав Пенев да не ни помага, знаем какво е постигнал във футбола. Лесно се работи с него. Бил е велик голмайстор, казва ни къде да заставаме, за да вкарваме.”
„Доброто ни партньорство с Георги Русев се дължи на това, че играем много време заедно. Той е в страхотна форма. Ролята ми не е да вкарвам, но така става за момента. Просто се оказвам на подходящото място.  Надявам се да продължим така. В момента съм изцяло концентриран върху представянето си с екипа на ЦСКА. Ако пристигне добра оферта, защо да не се върна в чужбина.”, коментира футболистът.
„Лудогорец е един от най-добрите отбори в България, играхме скоро с тях. Взехме точка, можехме да победим. Защо да не ги бием в Разград, когато дойде мачът. Нов треньор имаме в националния отбор. Дано имаме повече успехи и да има добри резултати. Да се надяваме, че ще закара България на голям форум.“
 „Играем за всичко. Треньорът ни казва, че излизаме всеки мач за победа, няма как да не мислим за някакъв трофей. Ако не трофей, то поне да се преборим за челните места“, завърши Ивайло Чочев.