Любослав Пенев: За нас лесни мачове няма да има

Любослав Пенев: За нас лесни мачове няма да има

Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 в Пресклуб „България“  на редовната си пресконференция преди утрешното гостуване на Ботев Пд в мач от десетия кръг на Първа лига. „Вие ме питате за лесни победи и аз пак ще повторя – за нас няма да има лесни мачове, дали като домакини или гости, няма да са лесни. Ботев не са в лоша форма, малко и късметът им изневери, някои пропуски, но отбор, който има възможности – позицията, която в момента се намира Ботев, не е позицията на Ботев. Убеден съм, че отборът ще мине в коренно различна позиция в класирането. Ние се изправяме срещу един сериозен и силен съперник“, каза Любослав Пенев и продължи: „В никакъв случай няма да има подценяване – ние сме в началото на първенството, класиране, плейоф, крайно класиране, има много мачове. Ние ще излезем със същото желание и мотивация, в никакъв случай не трябва да подценяваме и не подценяваме абсолютно нито един отбор. В процес на финализиране са документите на Сердюк, по-скоро няма да е готов за мача с Ботев. Георги Русев е на разположение, имаше лек физически проблем, нищо сложно, предпочетох да бъде запазен, така че ще бъде на разположение“.
„Нямаме други контузени или наказани футболисти за мача с Ботев.Докато издържим, ще продължим да печелим. Готвим се, тренираме. Щастливи сме, играем добър футбол и печелим. Даже да не спечелим пак сме доволни от това, което правим. Въпрос е на това да издържим максимално физически и психически. Няма да е лесно, но това е пътят за всеки един отбор. Временно класиране е. Всеки един отбор се бори според зоните, в които иска да попадне”, сподели вижданията си Любослав Пенев.
Той стана първият, който изрази категорична позиция и критикува открито селекционера на националния тим Младен Кръстаич по повод обявения от сърбина разширен състав за мачовете от турнира Лига на нациите срещу Гибралтар и Северна Ирландия.В списъка изненадващо не попадна голмайсторът на Първа лига към момента и един от най-силно представящите се футболисти в първенството ни – Ивайло Чочев (ЦСКА 1948). Именно това коментира  Пенев, който сам бе селекционер на националния отбор от ноември 2011 до ноември 2014 г.
“Моето мнение се различава много. Аз си гледам моя отбор, той гледа националния. Все ми се струва, че е редно да се викат футболисти, които са във форма. Не резерви или такива, които играят малко. И в този ред на мисли смело мога да кажа, че в момента Ивайло Чочев е най-добрият футболист в българското първенство. Дани Наумов /получил повиквателна/ е най-добрият вратар. Това е лично мое мнение. Не знам какви са идеите и плановете. Моята група за едни такива мачове щеше да е много по-различна. Най-добрите трябва да се викнат, без значение от кой отбор и да се разчита на тях в тези два мача. Ще играем за чест, защото всичко сме отписали. Но няма значение дали имаме големи и малки шансове“, заяви Пенев и отказа да влезе в подробности дали е обсъждал темата с Чочев.