Ивайло Чочев с втора Златна България за Футболист №1 на август: Не съм разочарован от решението на Кръстаич, то ще ме мотивира повече

Ивайло Чочев с втора Златна България за Футболист №1 на август: Не съм разочарован от решението на Кръстаич, то ще ме мотивира повече

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев днес получи за втори път значката „Златна топка“ след като беше избран за футболист номер 1 на месец август в анкетата на Пресклуб „България“. От 22 спортни редакции и медии 14 предпочетоха Чочев, 4- Брадли де Нойер/ЦСКА-София/,3 гласа са за Галин Иванов/Славия/ и 1 за Димитър Костадинов/Септември Сф/. През август халфът вкара 6 гола, два от които от дузпи, а от началото на шампионата – общо 9. Чочев стана футболист на юли през миналия сезон.
“Записахме доста победи, така че се радвам за наградата Играч на месец август. Но тя е и заради представянето на отбора“, заяви Чочев на пресконференцията си след награждаването. “Чувствам се добре и физически, и психически. Това е защото имаме много добър тренировъчен процес. Малко се развали настроението в съблекалнята след загубата от Ботев (Пловдив), но се надявам, че ще се върне усмивката на всеки един от нас с победите“, сподели  емоциите  в тима Чочев.
Най-изненадващото решение от последните седмици в българския футбол беше това на новия национален селекционер Младен Кърстаич, който пренебрегна Чочев. Сърбинът включи изключително млади, неопитни играчи и такива с минимален или нулев опит в мъжкия футбол, но пренебрегна доказани бойци като Георги Костадинов, Кристиян Малинов и особено намиращия се в отлична форма Ивайло Чочев.
“Уважавам неговото мнение, той обикаля всички мачове и гледа. Радващо е, че имаме трима национали от нашия отбор. Значи работим добре и вървим в правилната посока. Ще се опитам да се  да се представям още по-добре, за да бъда извикан в националния следващия път. Всеки, който играе футбол, иска да играе за представителния отбор на България. Не съм разочарован от решението на треньора, а вероятно то ще ме мотивира още“, заяви Чочев.
ЦСКА 1948 завърши селекцията с двама качествени играчи в атаката – крилото Радослав Кирилов, който дойде от Славия, и украинският нападател Евгений Сердюк, пристигнал от Черно море (Вн).
“Как се адаптират новите? Ради Кирилов, ние го познаваме добре. Невероятен футболист, бил съм в националния заедно с него, много добро момче. Сердюк се доказа в Черно море. Надявам се, че ще вдигнат класата на отбора и ще заиграем по-добре“.
Идването на Любослав Пенев като старши треньор според Чочев е донесло положителна промяна. “Мисля, че се вижда – при него възходът ни е безспорен. Присъствието му мотивира играчите. Знаем какъв футболист е бил. До момента сме допуснали две загуби – можеше да ги избегнем, но не дадохме може би всичко от себе си“.
Всъщност липсата на Чочев от отбора на България за мачовете с Република Северна Македония и Гибралтар беше натъртено от Пенев, който го нарече “в момента най-добрият български футболист”.
“Аз не се чувствам най-добър, но се радвам, че моят треньор го казва. Старая се да давам най-доброто от себе си и да заслужа доверието му. А кой е най-добрият, има си треньори да преценяват“, завърши бившият футболист на Палермо.