Ивайло Чочев с четвърта статуетка за Играч №1 на кръга

Ивайло Чочев с четвърта статуетка за Играч №1 на кръга

На специална церемония в Пресклуб „България“  голмайсторът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев бе награден за най-добър футболист на 12-ия кръг от efbet Лига

Звездата на “червените” вкара  два гола и имаше асистенция при победата с 3:1 над Локомотив (Пловдив) и вече има 13 точни попадения в първенството, за което  получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти.  Kарлос Франка (Локомотив Сф) е с 4 гласа, Браян Морено (ПФК ЦСКА )  е с 3 гласа,  Александър Любенов (Локомотив Сф) е с 2 гласа, а Ивелин Попов  (Левски) има 1 глас.

Ивайло Чочев  благодари на всички треньори, които са гласували за него  и подчерта, че дъщеричката му Ивайла е на първо място в неговия живот и разясни на коя позиция на терена се чувства най-добре.

“Обичам да играя и играя в момента дефанзивен халф, това е позицията, на която съм играл почти през цялото време в моята кариера. С изключение на моментите, когато мои колеги са били контузени и съм ги замествал. Доста по-различен е животът вече, може би съм по-отговорен, цялото ми внимание е насочено към моята дъщеричка, всичко друго е на втори план, тя е на първо място, може би имам допълителна сила от нея. Успявам да се наспя, да, каза Чочев и добави, че  е нормално  да има повече изисквания към играчите. Напрежението в отбора вече е по-голямо, по-напред е в класирането, може би футболистите  имат по-голямо самочувствие и се надява  ЦСКА 1948 да продължи с доброто представяне и да се задържи в тройката.

„Не усещам по-специално внимание от защитниците към мен спрямо миналата година. Моята задача не са головете, но се радвам, че в момента бележа и помагам да сме в челото  в класирането. Имаме 22 основни футболисти, равностойни, които могат да започнат веднага мача. При нас няма 11 човека, които да са постоянни титуляри“.

Ивайло Чочев заяви, че според него може би след Лудогорец ЦСКА 1948  има най-дълга скамейка и широк състав – когато играта не върви на някого, може да влезе друг на негово място и да помогне. Той уточни, че  Купата на България е най-прекият път към спечелване на отличие, така че ще целта е да се достигне възможно най-напред в този турнир.

„ Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще е най-добрият завършек на сезона. Трудно ще бъде, но ще се борим до самия край. Това ще е плюс и за всички млади момчета в нашия отбор – да могат да се развиват. Трудно бих наредил финалната тройка, отборите сме на една-две точки разлика, може би и зимната селекция ще окаже влияние, започват наказания за картони,  терените ще бъдат тежки в предстоящите мачове, така че битката за първите места ще бъде оспорвана“, заключи Ивайло Чочев .