Мартин Петков не допуска да играе в ЦСКА или Лудогорец, ще е предателство към Левски

Мартин Петков не допуска да играе в ЦСКА или Лудогорец, ще е предателство към Левски

Това заяви днес халфът на Септември София в пресклуб „България“, след като получи малката „Златна топка“ за футболист на октомври в анкетата сред спортните редакции. Мартин Петков бе избран от треньорите за Играч на 15-и кръг в първенството  на efbet Лига  за двата гола срещу Пирин и това му осигури първото място в класацията за месеца с 8 гласа. С един глас по-малко след него се нареди нападателят на ЦСКА-София Джонатан Линдсет, Играч на 16-и кръг. С по 5 гласа следват Бирсен Карагерен от Локомотив Пловдив, Играч на 13-и кръг, и Бърнард Текпетей от Лудогорец, номер едно на 14-и кръг.  

„Левски е най-големия клуб в България. Най-голямата ми мечта беше да играя в Левски. Имам амбицията да се върна там. Благодарен съм на Левски, че ме изгради като футболист. За мен е предателство да продължа в ЦСКА или Лудогорец“, обясни възпитаникът на сините Мартин Петков.

Халфът призна, че е оптимист и мотивиран да върви все по-нагоре. Септември е млад отбор, който не си поставя дългосрочна цел. „Играем мач за мач“, каза Петков. Позитивна енергия и добро настроение определят атмосферата сред футболистите на Светослав Петров. Той е стопроцентов професионалист, смята халфът.

В предстоящия и последен за есенния полусезон 18-ия кръг на първенството Септември ще гостува на Ботев Враца. Въпреки че двата отбора са на едно и също равнище /12-о и 13-о място във временното класиране/, Мартин Петков е на мнение, че неговият тим е по-класния: „Отиваме за трите точки“, каза той. „Ако победим, това ще ни даде самочувствие и спокойствие“, продължи футболистът на миналия месец. След това идва ред на мача от 1/16-финалите за Купата на България с отбора на Крумовград, който играе във Втора професионална лига.

Мартин Петков коментира и предстоящото Световно първенство в Катар. Няма фаворит сред участниците, защото харесва атакуващия футбол, а напоследък многото технологии, които се използват, отнемат от атрактивността на играта. М.Петков сподели, че от дете е фен на Барселона, но му допадат също Селтик и Кристъл Палас.