Станислав Генчев иска финал за Купата, залага на Лудогорец за шампионската титла

Станислав Генчев иска финал за Купата, залага на Лудогорец за шампионската титла

Днес в пресклуб “България” старши треньорът на ФК Локомотив София 1929 Станислав Генчев даде оценка за подготовката, селекцията и основната цел преди старта на пролетния полусезон в efbet Лига. Специалистът подчерта, че е доволен от резултата и особено от това, че има градация.

“Доволен съм, че мачовете в Турция преминаха във възходяща линия. Имаме градация, след като първата среща ни беше най-слаба, а последната – най-силна. Селекцията ще приключи днес. Очакваме отговор от един футболист. Ако се съгласи, това ще бъде последното ни ново попълнение. Ако не се съгласи – пак това ще означава край”, каза Генчев, намеквайки за преговори с Мартин Райнов. Бившият национал и халф на Левски и Локомотив (Пловдив) в момента е без отбор, след като прекрати отношенията си с румънския Арджеш (Питещ).

“Като цяло съм доволен от направената тази зима селекция. Имахме нужда от засилване на конкуренцията при вратарите и в момента имаме двама много добри играчи на този пост. Бруно е много качествено попълнение за левия фланг на защитата. Напускането на Симеон Славчев отвори дупка в средата на терена и сега се надявам, че ще запълним тази празнина, каза Генчев.

Старши треньорът на железничарите коментира шанса на отбора за влизане в топ 6 така:

“Колкото по-напред завършим, толкова по-добре. Ще бъде хубаво, ако се класираме за европейските турнири. Имаме вариант и през Купата на България, където с една победа над Славия на нашия стадион, отиваме на полуфинал. А на нашия стадион фаворит сме само ние. Виждам по интервютата, които дават нашите футболисти, че искат да играят финал и да спечелят Купата на страната. Да, до мача със Славия има много време. А и в един мач всичко може да се случи. Така че има и доста мачове в първенството до този момент”.

Станислав Генчев сподели и мнението си за Ботев Пд преди първия мач на Локо Сф като гост на Лаута този петък в пролетния полусезон от първенството:

“В Пловдив се играе доста трудно. Имат вярна публика, която създава отлична атмосфера, а и голям брой качествени чужденци. Изгледах няколко контроли и смятам, че Ботев изглежда по-добре и съм сигурен, че ще имаме доста труден мач. Тодор Неделев ще се завърне точно срещу нас, което не е приятно за нас, но е хубаво за феновете, че такъв човек ще бъде отново на терена.   Летвата към нас е вдигната. Чака ни доста по-труден полусезон, защото няма да има отбори, които да ни подценяват”, смята селекционерът.

Попитан дали очаква играчи от клуба му да бъдат извикани в националния отбор, той прогнозира, че това е почти сигурно. България стартира кампанията за Евро 2024 в група G с домакинство на Черна гора в Разград на 24-и март, три дни по-късно гостува на Унгария. В групата са още отборите на Сърбия и Литва.
“Новият национален селекционер Младен Кърстаич включи в отбора доста млади и нови играчи. Това трябва да мотивира нашите футболисти. Сигурен съм, че за мартенските европейски квалификации ще има извикани от нашия отбор”.

Станислав Генчев е категоричен, че Кирил Десподов заслужено е спечелил анкетата за футболист №1 на годината:

“Очаквах Кирил Десподов да бъде избран за футболист номер 1 на България, защото изпрати една успешна година. Стана шампион на България, игра в европейските турнири, вкара важни голове както за Лудогорец, така и за националния отбор”, сподели старши треньорът на Локомотив София. Помолен да направи прогноза за развръзката в битката за шампионската титла на страната между Лудогорец и ЦСКА – София, специалистът каза:

“Аз никога не съм влизал в новата година като 2-и в класирането. Но дори и като втори отбор, класата в Лудогорец е много голяма. За мен те са фаворити за нова титла. Отделно в Лудогорец има достатъчно футболисти, които са ставали шампиони. А доколкото знам, в ЦСКА няма такива хора”.

Генчев не пропусна и проблема с футболните терени у нас и необходимостта от подкрепа от страна на държавата за осигуряване на отопление. Треньорът даде за пример съседна Румъния, където държавата е направила необходимото за нормални условия през студените месеци. “Ще имаме проблем с тревните настилки до края на март”, добави старши треньорът на Локомотив София.