ЦСКА 1948 ще гони класиране за европейските турнири

ЦСКА 1948 ще гони класиране за европейските турнири

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори пред медиите преди официалния си дебют начело на “червените”. В събота столичният тим приема Хебър на националния стадион “Васил Левски” от 12:30 часа. Янчев сподели,  че има само един контузен футболист – Охене, който няма да може да вземе участие в срещата. ЦСКА 1948 не допусна нито една загуба по време на подготвителния си период, което е важно за новия наставник на отбора.

„Времето е еднакво за всички. Неприятно е, когато теренът е скован и не предразполага за провеждането на нормални тренировки. Но каквото e за нас, такова е и за всички отбори. Не се оплакваме. Следваме си нашия план на работа. Благодаря на момчетата за старанието и усърдието в тренировъчния процес. Не  делим мачовете  на първенство и контроли, защото във всяка една среща нашият отбор подходи сериозно и концентрирано. Победите в контролите дават една увереност в самите играчи и отбора. Винаги е хубаво, когато се побеждава“.

Янчев благодари на  ръководството на ЦСКА 1948 за преместването на домакинството на мача с Хебър от  стадиона в Бистрица на националния стадион „В. Левски“.

„Знаем едно домакинство на националния стадион колко средства струва. Те направиха най-доброто за нас като клуб. В Бистрица температурите са по-ниски. Според мен сега има предпоставки да се получи добър мач на стадион „В. Левски“ Във футбола няма аутсайдери, така че ще подходим максимално концентрирано. Бяхме на почти всички мачове на Хебър в Турция, те също идваха на нашите двубои. Двата отбора са наясно със силните и слабите страни на своя съперник. Това, което искахме – да запазим ядрото на отбора, се случи. Прибавихме трима нови състезатели, където имахме нужда да засилим конкуренцията. Съставът е напълно окомплектован. За мен е много по-лесно, когато имам два равностойни състава”, каза Янчев и подчерта, че основната цел на тима е класиране за евротурнирите.

„Винаги трябва да се целим по-високо. Имаме нужните точки, играчи и организация. Имаме си цел, която да гоним през пролетния полусезон и фокусът ни е насочен към нея – класиране за европейските клубни турнири“.

Капитанът на отбора Даниел Наумов потвърди думите на старши треньора, че конкуренцията в тима е голяма е това полезно за ЦСКА 1948.