Тодор Янчев: Очаква ни труден мач с Локомотив София

Тодор Янчев: Очаква ни труден мач с Локомотив София

На традиционната пресконференция в Пресклуб „България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев сподели очакванията си за предстоящия мач  с Локомотив София от 22-ия кръг на efbet лига. Двата тима се срещат в петък, 3-и март от 17:30 часа.

“Ще срещнем един от добрите отбори в efbet лига – Локомотив София, който  през есента направи много добри резултати, особено на своя стадион се чувства много добре. Ние имахме цяла седмица да се подготвим за този сблъсък”, започна Янчев и подчерта, че това, че „железничарите“ нямат победа от началото на пролетния полусезон не ги прави по-слаб отбор.

„Напротив, те ще бъдат по-амбицирани. Към момента им липсва победата, но ние сме фокусирани върху нашия отбор и какво можем, искаме да го покажем. Силните страни на Локомотив ги знаем”.

Тодор Янчев каза, че в последния момент ЦСКА 1948 са привлекли  ляв бек, но ще му трябва време да влезе във форма. С него се  работи индивидуално,  ще са необходими няколко дни, за  да му се оправят документите.

„Сидклей е много качествено попълнение. Така се стекоха нещата и преценихме, че той е най-подходящ за нашия отбор в момента”, коментира Янчев относно новото поълнение Сидклей Ферейра Перейра и поясни,че Карлос  Охене вече тренира с отбора, но ще му е нужно  време да си върне формата, защото е пропуснал 15 дни заради контузията.

На въпрос кой от следващите три мача – с Локомотив София, ПФК ЦСКА и Берое е най-труден, Янчев отоговори:

„Най-труден ще бъде предстоящият мач. Що се отнася до другите, имаме цяла седмица да се подготвим. Чакаме да обявят програмата. Изцяло сме се насочили към  спечелване на медали от първенството. Паралелно ще се борим и за  Купата на България. Нашата мечта е да се класираме за евротурнирите и това е напълно достижима цел“, заключи Янчев.

На пресконференцията присъства и бразилският защитник на ЦСКА 1948 Елитон, който отбеляза първия си гол миналата седмица за победата с 1:0 над Арда.

“Много съм щастлив, че вкарах първия си гол за отбора, с който спечелихме трите точки. Отдавна чакам този гол. Локомотив е сериозен отбор и ни чака много труден мач. Тренирахме добре през седмицата, спазваме указанията на треньора и очаквам да спечелим утре”, каза  Елитон пред репортерите и определи своя сънародник Карлос Франса като най-опасен в състава на Локомотив (София).  

“От съперника познавам нападателя Франса и мисля, че той е най-опасният им нападател, но трябва да внимаваме за целия отбор на Локомотив”, завърши Елитон .