Играч №1 на 20-и кръг Дюкенс Назон: Отборният дух ни води към титлата

Играч №1 на 20-и кръг Дюкенс Назон: Отборният дух ни води към титлата

На специална церемония в Пресклуб „България“  голмайсторът на ЦСКА  Дюкенс Назон получи наградата за най-добър футболист на 20-ия кръг на efbet лига.  За двата си гола при победата на армейците над Ботев Пд  с 3:1 Назон  получи 8 гласа от участвалите в  анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти.   Спас Делев (Лудогорец)  има 5 гласа, Чавдар Ивайлов (Ботев Враца) е с  3 гласа, а Доминик Янков (Лудогорец)  и Ласана Н’Диайе (Арда)  са с по 1 глас.

Назон благодари  на всички треньори, които са гласували за него и подчерта, че иска да стане шампион с ЦСКА.  Той сподели, че Саша Илич е много важен за отбора на “червените” и говори  за предстоящия сблъсък с ЦСКА 1948.

” Много съм щастлив, че съм тук и че спечелих тази награда. Много е добре, защото представям ЦСКА пред вас. Надявам се и като отбор да спечелим  награди като тази. Мечтая да стана шампион с ЦСКА, борим се за това. Това е нашата цел. Надявам се да продължа да бележа. Искам да вкарам много голове за ЦСКА. Естествено, че бих искал да стана голмайстор на България, но това не е най-голямото предизвикателство пред мен. Най-много ще се радвам да станем шампиони, давам най-доброто от себе си, за да се случи това“, каза Назон след награждаването и допълни, че  нивото  на първенството в България е добро.

„ В началото чух, че има три-четири добри отбора, но не е така. Първенството е наистина добро. Лудогорец, Левски, другия ЦСКА, Ботев (Пловдив) – това са добри отбори. Не мога да посоча конкретно с кого обичам да си партнирам – Хайнц разбира моята игра, Морено е експлозивен, Бамба е бърз. Отборният дух е най-голямото ни предимство в борбата за титлата. Атмосферата при нас е добра, играем  като един отбор. Срещу Локомотив (Пловдив) нямахме ден, не знам какво се случи – риташ топката, тя не влиза във вратата. Най-важното е, че не загубихме“.

Назон поясни, че когато е дошъл в ЦСКА, е  започнал да се грижи за своето тегло.

„ Саша Илич непрекъснато ме подкрепя, станах по-бърз, физическата ми форма в момента е по-добра. Нашият треньор вярва в нас, в отбора. Той е много честен с нас. Когато не играем добре или не изпълним неговите указания, той ни го казва.  Чувствахме неговата липса на мача с Локомотив Пд,, въпреки че публиката ни подкрепяше. Усеща се, когато треньорът го няма“.

За предстоящия двубой с с ЦСКА 1948 той заяви, че нагласата  е като преди всеки друг мач, но  заради феновете  играчите са много по-мотивирани да победят.

„Нуждаем се от нашите фенове. Шоуто, което  направиха на предишния мач, го показах на приятели, не бяха виждали такова. Шокиран бях и аз, хареса ми. Искам всичко – Купата на България, титлата, да играем квалификации за Шампионската лига – всичко, което може”, каза Дюкенс Назон и заключи, че за него винаги е чест да играе за националния отбор на Хаити.

„Винаги е добре да представяш родината си.  Ако отида там, ще страдам от сериозна часова разлика. Трябва да отида обаче. Ще бъде трудно. Следващата година имаме много мачове- квалификации за Копа Америка, подготвяме се и за квалификациите за Световното първенство. Имаме си нашето място, което ще защитаваме там“.