Тодор Янчев: На четвъртфиналите няма слаби съперници

Тодор Янчев: На четвъртфиналите няма слаби съперници

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев сподели очакванията си  преди ¼-финалния сблъсък в турнира за SESAME Купа на България срещу Арда в Кърджали. Срещата е в сряда (05.04) от 18:30 часа.

„На този етап от турнира няма слаби отбори. Знаем силните и слабите страни на Арда, които са един много добър отбор. Важното е ние какво ще свършим. Мисля, че сме готови да се справим със съперника. Имаме двама наказани играчи, които бяха с картони и висяха и на мача с Берое получиха по още един картон и няма да играят в Кърджали. И двата отбора се познаваме, работим върху това да се представим добре.  Досега имаме две победи над тях в първенството и това е хубаво, защото ни дава едно самочувствие. А и съперникът знае, че е загубил от нас, това е един плюс, но все пак тези два мача са в историята“,  каза Янчев и  бе категоричен, че отборът  на ЦСКА 1948 ще подходи сериозно към  мачовете в Купата на България  и повтори, че целта на „червените“ си остава място в евротурнирите, без значение дали през първенството или през  спечелване на Купата.

„Нашата крайна цел е да се класираме за евротурнирите, независимо дали през Купата или третото място в efbet  лига. Максимално сериозно подхождаме и към турнира, и в първенството. Рядко се стига един отбор  да достигне до полуфинал и  финал – самите футболисти го осъзнават, това е една стъпка към полуфинала, а след това ще имаме възможност и за финал. Работим за такива мигове, които осмислят кариерите както на играчите, така и на треньорите“.

Янчев  коментира  и липсата на реализатор номер 1 в efbet Лига Ивайло Чочев в националния отбор. Полузащитникът отново не бе викнат от селекционера Младен Кръстаич, а нашите инкасираха две загуби без вкаран гол от Черна гора и Унгария на старта на европейските квалификации.

„Според мен Ивайло Чочев има място в националния отбор. Мисля, че българският футбол загуби от липсата му в двата мача на „триколюорите“, той е един от най-добрите халфове“, каза  Янчев  пред репортерите и добви, че в  паузата за националните отбори са свършили  много добра работа.

„За мен е важно, че 7-те ни национални състезатели  се върнаха здрави.  Лично аз съм доволен, че по време на паузата тренирахме добре, имахме контрола в Белград, Партизан е един от най-добрите отбори в Сърбия, сега са в челото на класирането  в тяхното първенство. Мачът с този отбор бе една сериозна проверка и се радвам, че се представихме  добре, а Диков вкара два гола на този именит съперник“, коментира той  престижния успех над сръбския гранд в контролата.

Янчев коментира  факта, че много негови съотборници от ЦСКА са станали треньори.

„Да, всяко едно име, което споменахте, остави своя отпечатък в ЦСКА. Още по-радостното е, че те поеха по треньорския път – явно имат и интелекта, и качествата да го направят. Радвам се, че с много мои съотборници, които сме били заедно на зеления терен, сега сме съперници  на  скамейките. Тръпката, независимо срещу кого играем, си я има. Въпросът е в уважението към треньора от другата страна. Със Сашо Тунчев сме изживяли много положителни моменти заедно“, добави той и подчерта, че на  всеки  футболист му остава това, което е спечелил и е жалко е, че има много футболисти, които не са спечелили нищо в кариерата си.

На въпрос за взаимоотношенията си със Стойчо Младенов и разликата между турнирните битки и тези от първенството, Янчев каза:

„Имах щастието 10-11 години да бъда в може би най-големия клуб в България. Не омаловажавам и Левски. Имах възможност да се докосна не само до Стойчо Младенов, но и до други големи величия. Именно това мислене за победа във всеки мач е много важно.. Турнирните двубои са винаги и по-интересни – сега ще играем с Арда в един мач, който може да се реши в 90 минути, продължения или дузпи – нямаш право на грешка, нямаш право на поправителен, както в първенството, където имаш възможност да се поправиш“, завърши Янчев.

Нападателят на ЦСКА 1948 Светослав Диков също взе участие в пресконференцията, като изрази надежда за достигане до полуфиналите за Купата.

„Надявам се да направим добър мач и да продължим към полуфиналите. Аз съм нападател, за мен винаги е важно да вкарвам голове. А да вкарам на такъв гранд като Партизан, е голяма радост за мен“, каза той за двата си гола , донесли успеха на „червените“ в контролата по време на паузата за националните отбори.