Тодор Янчев: Очаквам оспорван мач със Септември, искам да увеличим преднината пред Левски

Тодор Янчев: Очаквам оспорван мач със Септември, искам да увеличим преднината пред Левски

Старши треньорът на ЦСКА 1948  Тодор Янчев даде традиционната си пресконференция в Пресклуб  „България“  преди двубоя на тима му със Септември   от 26-я кръг на efbet лига, който ще се играе  на Разпети петък.  На брифинга си Янчев разясни състоянието на контузените Райън Бидунга и Джонатан Перейра, както и на доскоро лекуващият травма Александър Колев. Янчев сподели също, че се надява  разликата от 7 точки  с четвъртия Левски да се увеличи още преди плейофите.

„Поредният мач е на прага. Имаме малко време да се подготвим,  след като предишният ни мач бе в понеделник, а със Септември е в петък. Срещаме млад и добре играещ отбор. Според мен имат много талантливи млади момчета- българи, което е похвално. Разпети петък е свят празник. За всички християни е най-тъжният ден в историята. Двата клуба бяхме съгласни двубоят  да се измести за събота, но в крайна сметка нямаше разбиране от ръководните фактори“, каза Янчев пред репортерите и поясни, че добре се познава с наставника на Септември  Светослав Петров.

„Хубаво е, че със Светльо се познаваме. Били сме и партньори в халфовата линия. За мен не е проблем, а удоволствие да се изправям срещу бивши колеги и съотборници. Да, той е от другия лагер и ще опита да си свърши работата, но и ние ще опитаме да победим“, заяви Янчев и допълни, че  има доста мачове до края на редовния сезон, а после и в плейофната фаза на първенството. Според него преднината пред  Левски  от 7 точки не успокоява.

„Аз съм амбициран да се откъснем още, за да дишаме по-спокойно. Нищо няма да е лесно в тези плейофи. В първата шестица  всеки може да бие всеки. Първите два отбора водят значително пред нас, но ние гледаме нашите цели“.

Тодор Янчев коментира и добрата игра на Светослав Диков в последните мачове.

„Светльо Диков е опитен играч, не е от ден-два във футбола. Това, че беше във втория отбор ни даде предимство да можем да го ползваме. Неприятната контузия на Алекс Колев бе причината Диков да го замени. Това, че някой е в първия отбор, не означава, че не може да слезе във втория и обратното. Така работим в момента. Ако някой не се представя добре в първия отбор, слиза във втория, докато си върне формата, заяви Янчев и допълни, че е доста неприятно, че  Джонатан ще се подложи на операция. Има частично скъсване на предна кръстна връзка и доста време няма да може да играе, а е един от водещите  играчи на ЦСКА 1948. Бидунга също е с проблеми от четвъртфинала за Купата на България.

„Фактически двамата бранители от четвъртфинала имат проблеми.  Но вече Алекс Колев тренира на 100% с отбора, което е добре“, каза Янчев и заключи, че  няма писмено обяснение защо са сменени датите  за реваншите за Купата на България, но отборът вече коригира предварително  заплануваните неща.