Ивайло Чочев: Целта ни е третото място в първенството и финал за Купата на България

Ивайло Чочев:  Целта ни е третото място в първенството и финал за Купата на България

На специална церемония в Пресклуб „България“ полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев бе награден за Футболист  №1 на месец февруари и Играч на 26-ия кръг на efbet Лига в анкетите на Пресклуб „България“.

В анкетата за Футболист на месеца Чочев получи 12 гласа от общо 25 спортни медии и редакции. Дюкенс Назон /ПФК ЦСКА/ има 10 гласа, а Иван Йорданов /Спартак Вн/ е с 3 гласа.

В анкетата за Играч на кръга Чочев получи 7 гласа от участвалите в допитването18 футболни треньори и специалисти. Игор Тиаго (Лудогорец) има 5 гласа , Галин Иванов (Славия) е с 4 гласа, а Густаво Бусато (ПФК ЦСКА) – с 2 гласа.

“Отборът се справя добре, печелим точки за първенството, спечелихме важна победа в първия полуфинал за Купата на България. Надявам се скоро да се върна, за да помогна. Имахме две тежки гостувания във Варна, важното е, че не ги загубихме и взехме 2 точки. Когато отборът не губи, трупаме самочувствие. Тимът става по-силен и по-уверен и момчетата се чувстват доста добре”, сподели Чочев след награждаването и допълни:

“За Купата ще е трудно, защото Локомотив София играе в схема, която не ни допада. Играят добре на статични положения. Двата отбора ще дадат всичко от себе си. Ако смятаме, че сме фаворити и ще бием лесно, може да ни изиграе лоша шега. Каквито и сътресения да има в Локомотив София те знаят, че са на 90 минути от финал. Ще дойдат с хъс за победа, за да съкратят разликата от 1 гол. Трябва да изиграем умно мача и да не бъдем прибързани с нашите действия”, заяви халфът.

Към момента Ивайло Чочев остава голмайстор на българския шампионат с 19 попадения. Той коментира и предстоящия мач със Славия и напускането на Златомир Загорчич. “Г-н Загорчич е добър треньор, Славия направи много добри игри под негово ръководство и напускането му ще е плюс за нас. Футболистите на Славия обаче ще бъдат много мотивирани и ще искат да се покажат при новия треньор. Може да стане много здрав мач, да ни направят проблеми и да загубим точки. Отборът на Славия показва, че може да победи всеки. Не трябва да мислим за тяхната треньорска смяна”, каза още Чочев пред репортерите и заключи: “Нашата цел е първо да се класираме за финал и там ще мислим за спечелване на Купата. Третото място в първенството сме си го сложили като наша цел. Разликата с четвъртия е добра, но остават доста мачове, защото при една-две грешни стъпки четвъртият ще е близо до нас и ще вкара напрежение”.

All reactions:11