Тодор Янчев: Честит юбилей на всички червено-бели сърца!

Тодор Янчев: Честит юбилей на всички червено-бели сърца!

Старши треньорът на ЦСКА 1948  Тодор Янчев даде традиционната си пресконференция в Пресклуб  „България“  преди двубоя на тима му със Славия  от 30-я кръг на efbet лига, който ще се играе  в събота в 20.00 ч. Янчев заяви пред репортерите, че очаква интересен двубой с много добър съперник, а най-радостната новина е, че двама основни  футболисти, които бяха контузени – Чочев и Карагарен, вече са добре и ще се завърнат на терена.

“Първо искам да честитя рождения ден на нашия клуб на всички червено-бели сърца в България и по света, които обичат ЦСКА. Това е една  голяма и богата история. И нека да е честит празника на всички. Ще имаме днес тържество, ръководството  изцяло е отдадено на организацията за празника”, каза  Янчев, а за предстоящия двубой със Славия в последния кръг в редовния сезон  заяви:

“За мача със Славия мога да кажа, че срещаме един от добрите и привлекателни отбори,  който играе много хубав футбол. Не е тайна, че в Славия мина част от моята кариера, така че мога да говоря само с уважение към този славен клуб”.

Янчев разказа  как върви подготовката за мача  с „белите“ след двете равенства на ЦСКА 1948 като гост на варненските отбори Черно море (0:0) и Спартак (3:3). И наблегна на факта, че в групата тренират на пълни обороти голмайсторът на първенството Ивайло Чочев и крилото Бирсент Карагарен.

“Част от контузените играчи се завръщат. Радостна новина е, че Чочев е добре и тренира наравно с останалите. Карагарен също е добре. Все още Райън Бидунга е извън строя и неговото възстановяване върви по-трудно. Знаете за трайно контузените Джонатан и Сердюк. Така че към момента съм щастлив, че двама основни играчи, които бяха извън строя, вече тренират наравно с нас и мога да разчитам на тях. Колко ще играят, ще го преценим до самия мач. Тогава ще знаем колко ще са готови. Има време да го решим”.

На въпрос дали е плюс за „червените“, че Славия има нов треньор, след като Златомир Загорчич напусна клуба по лични причини и на пейката ще седне опитният директор на школата Ангел Славков, Янчев отговори:

“Винаги, когато става смяна на треньора, има определен импулс в отбора. И някои играчи, които са били пренебрегвани при стария треньор, се надяват на своя шанс при новия. Така че аз очаквам нагласата в Славия да бъде положителна“.

Янчев подчерта, че многото победи на ЦСКА 1948 като домакин  им дава увереност и по-голямо самочувствие, а предстоящият  двубой със Славия ще бъде интересно и оспорвано столично дерби.

Накрая на пресконференцията пресаташето на ЦСКА 1948 Николай Камбуров обяви, че от клуба са подготвили много изненади за зрителите, които ще бъдат на стадиона за мача със Славия.

“Приканвам зрителите да дойдат на стадион Витоша поне час преди началото на мача, за да се насладят на всичко, което е приготвил ЦСКА за 75 годишния си юбилей . Ще има изненади и по време на самия мач”, заключи Камбуров.