Кирил Десподов: „Надявам се в края на сезона трудът ни да се възнагради с по-голяма купа“

Кирил Десподов: „Надявам се в края на сезона трудът ни да се възнагради с по-голяма купа“

Това заяви днес в пресклуб „България“ нападателят на Лудогорец, който грабна наградите за Играч на кръга от първенството в efbet Лига и футболист на месец март.  За блестящия си хеттрик в мача срещу Черно море Кирил Десподов спечели  вота на футболните треньори и специалисти с 11 от общо 18 гласа и получи стилизирана купа с футболна топка за №1 на ХХIII кръг. Това постижение на терена му донесе и признанието на спортните редакции в анкетата на пресклуб „България“ за футболист на м. март – 15 гласа от общо 25, за което Десподов бе отличен с малката „Златна топка“, изработка на бижутерската къща UVEL.

На второ място в месечната класация е съотборникът на Десподов Спас Делев, който бе награден за Играч на ХХIV кръг. Нападателят заби два гола във вратата на Хебър Пазарджик, което доведе до обрат в мача и разградчани се поздравиха с победа 1:3.

„Тези награди са както индивидуални, така и отборни. Надявам се в края на сезона трудът ни да се възнагради с по-голяма купа“, бяха първите думи на Десподов.

Той коментира и внушението преди финала за Купата на България, че Лудогорец щял да отстъпи трофея на ЦСКА 1948, за да получи в компенсация като подарък победа в предстоящия плейоф от първенството в efbet Лига тази неделя. „Несериозно е да коментираме, че едва ли не трябва да излезем и  да се разходим по терена, да дадем победата на ЦСКА 48, а те да ни върнат жеста за първенството сега“, каза нападателят на Лудогорец и националния отбор. Разградчани завоюваха трета Купа на България, а в неделя са устремени към 12-а поредна шампионска титла. ЦСКА-София е само на една точка зад Лудогорец и битката за големия трофей е заредена с драматизъм до последния момент.

„Загубихме доста точки срещу слаби противници, но не трябва да омаловажваме ЦСКА“, заяви Десподов. „Стигна се дотам в последните 3 кръга да се решава титлата“, добави той. „В отбора всички сме мотивирани да спечелим титлата“, обобщи Десподов.

„Имахме доста повече мачове от конкуренцията“, напомни Спас Делев, имайки предвид международните срещи на Лудогорец и по-голямото натоварване като причина за загубените мачове срещу слаби опоненти в първенството на страната ни. Според него доколко се притесняват от минималната една точка разлика с ЦСКА във временното класиране, може да се каже, че е добре да се играе под напрежение. Това увеличава концентрацията и носи победа, заяви Делев.