Маурисио Гарсез за 3-ти път Играч №1 на кръга

Маурисио Гарсез за 3-ти път Играч №1 на кръга

„Много съм щастлив и искам да бъда тук, колкото пъти заслужавам с моята игра. Това е плодът на моя труд. Има и други състезатели, които се борят за това място винаги“,каза бразилското крило на ЦСКА-София след като получи днес в Пресклуб „България“  специалната купа за Играч №1 на 31-ви кръг. Гарсез отбеляза първия гол в Пазарджик срещу Черно море за победата с 2:0 при наказанието на отбора му с лишаване от домакинство и получи 7 от общо 19 гласа в анкетата сред футболните треньори. Втори остана Тодор Неделев/Лудогорец/ с 6 гласа за победния си гол срещу Локомотив Пловдив/1:0/, следван от съотборника на Гарсез Джонатан Линдсет/втория победен гол срещу Черно море/ с 4 гласа, а по един вот  получиха  Ивайло Чочев/ЦСКА 1948/ и Игор Тиаго/Лудогорец/.

Това е трета награда за Маурисио през този сезон, като той бе избран за №1 на 1-ви и на 4-ти кръг заради голмайсторските си умения. Бразилецът сподели и своето мнение по актуалните събития в Efbet Лига:

За предстоящия мач с ЦСКА 1948:

„Имаме много добро настроение. Щастливи сме от постигнатите резултати. Вярваме много в способностите си. Отиваме за победа срещу ЦСКА 1948. За да бъдем шампиони, трябва да печелим всички мачове и да се борим в тях. Ако играем, както тренираме, можем да спечелим първенството. Не очаквахме Лудогорец да загуби точки срещу ЦСКА 1948, но сме щастливи“.

За реферите:

„Не обичам да говоря за съдийството. Винаги искам да свърша моята работа на терена”

За Саша Илич:

„Имал съм и други треньори, които правят ротации, както Саша Илич, това е важно за ритъма на футболистите, да са физически добре и да осъзнават това, което правят. За нас е важно той да бъде всеки мач на линията, винаги да ни дава наставления и да ни казва какво да правим. Много е важен за нас. Винаги допуснатите грешки ги коригира на почивката и ни казва как трябва да започнем второто полувреме“.

За двубоя с Левски, който е в последния кръг на шампионата (7-и юни):

„Мачът с Левски ще бъде много важен, както всички други. Не можем да губим дербито. Този път вярвам, че ще излезем победители, за да затвърдим титлата. Много трудно се играе срещу тях. Трябва да сме по-мотивирани от тях, защото сме на първо място и трябва да се настроим в главите си, че трябва да победим. Само победа!“

За шампионската титла:

„Бил съм шампион и на други места, но ще е по-различно да спечеля титла извън Бразилия и горя от желание за нея. Горя за тези два последни мача. Няма да сме скромни. Отиваме да се борим, няма да променяме нищо. Треньорът както ни каже да играем, така ще играем“, сподели Гарсес.

Уповава ли се на помощ свише:

„Винаги нося Господ в себе си. На всеки мач и да вкарвам, и да не вкарвам, му благодаря. Надявам се в тези два предстоящи мача да му се отплатя с голове. Той ще ми даде силата и аз трябва да отбелязвам на терена. Мачът срещу Лудогортец беше много важен. Излязохме от него с много важна точка и имам вяра, че ще спечелим срещу ЦСКА 1948. Трябва само да мислиш за победа!“