Атанас Рибарски: „Мотивацията ни е нашата цел – третото място в efbet лига

Атанас Рибарски: „Мотивацията ни е нашата цел – третото място в efbet лига

На традиционната пресконференция в Пресклуб „България” старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски заяви, че е уверен, че отборът му има сили да спечели точки  при  гостуването на ЦСКА-София и да се приближи до целта – спечелването на бронзовите медали в efbet Лига.
Двубоят е възлов и за двата отбора – ЦСКА-София  се нуждае от успех, за да се приближи до дълго чаканата титла, докато ЦСКА 1948 се бори за третото място с Левски.  Срещата на стадион “Българска армия” е утре от 18.00 часа.
“Очаквам дерби  мач, в който да се противопоставим максимално ефективно и да извлечем максимума. Мотивацията ни е единствено нашата цел –  да спечелим бронзовите медали. Битката за титлата и целта на противника не ни  интересува”, каза Рибарски пред репортерите.
Попитан дали има проблеми с контузени играчи и кои футболисти   ще пропуснат мача, Рибарски заяви:
„Кой ще играе, няма да кажа. Имаме известни кадрови проблеми, но не се фокусираме върху тях, а върху решението. Ще изберем оптималния състав, с който разполагаме”, коментира Рибарски и добави, че  вярва, че очакваната гореща обстановка по трибуните ще повлияе позитивно на неговите играчи.


“Позитивно е, че ще има много хора по трибуните. За всеки футболист е мечта да играе през пълен стадион. Спонсорът Цветомир Найденов иска победа във всеки мач, но този съперник е по-голям дразнител и емоцията ще бъде по-голяма”, подчерта  Рибарски и  потвърди, че клубът се е разделил със защитника Лазар Марин, чийто договор изтече и не бе подновен. Рибарски не пожела да назове кой ще партнира на Симеон Петров в центъра на отбраната на мястото на  наказания за натрупани картони защитник Елитон.
“Имаме няколко варианта за партньор на Симеон Пeтров. Ще видим как ще се справим с избора – имам достатъчно футболисти Аз имам очаквания към себе си. Радвам се, че вторият ни отбор, който ръсоводих до миналата седмица , успя да стане първи във Втора лига. Надявам се  в efbet лига  да спечелим бронзовите медали. Напрежението се увеличава вече, но се надявам да се справим успешно в останалите два мача”, каза Рибарски и заключи:
„Не съм аз човекът, който ще бъде в тежест на клуба. Радвам се, че ръководството е  взело решение да разчитат на мен. Смятам да се справим и да положим максимални усилия, а други ще взимат решения какво ще се случва”.