Неманя Миланович: Искам Крумовград да завърши на седмо място в шампионата

Неманя Миланович: Искам Крумовград да завърши на седмо място в шампионата

Дебютантът в efbet  лига ФК Крумовград започна първенството със сензационна победа  с 3:1 над 12-кратния шампион на България Лудогорец (Разград).  Няколко дни след успеха старши треньорът на крумовградчани Неманя Миланович  даде специална пресконференция в Пресклуб „България“,  на която заяви, че  запазва спокойствие след този резултат, а  няколко пъти подчерта и голямата доза късмет, която им е помогнала да се поздравят с победата. След това разкри очакванията си за класирането  на тима в първенството и за участието на Лудогорец в Европа.

“Жребият не бе благосклонен към нас  – по програма  трябва да започнем с шампиона,  а след това играем  с вицешампиона от миналата година. Но трябва да призная, че имахме късмет в първия двубой – все пак взехме 15 нови футболисти, така че не се прави лесно синхрон. Но няма какво да губим и от гостуването на ЦСКА, така че очакваме този мач напълно спокойно. Победата над Лудогорец ни даде увереност, от която имахме нужда. Не съм привърженик на големите очаквания, ще вървим стъпка по стъпка. Нашата цел е да сме по-добри във всеки следващ мач. Имаме достатъчно добри играчи, за да останем в елитната дивизия. Селекцията на практика е приключила – очакваме само още един футболист и той ще бъде офанзивен”, заяви Миланович по повод успеха над шампионите.

 Попитан дали факта, че всички дебютанти, които в първия кръг са побеждавали Лудогорец,   след това са фалирали,  го притеснява, Миланович обясни:

“Историята си е история. Тя е минало. Не можем да направим нищо по въпроса и не се фокусирам върху такива факти. Но повтарям, че имахме късмет и се възползвахме от умората, която се виждаше у техния отбор”.

ФК Крумовград не може да играе мачовете  от първенството  на своя стадион и за момента е базиран в Пловдив, тъй като използва базата на Ботев в квартал “Коматево”, която сега носи името „Никола Щерев-Старика“.

“Положението е същото както с историята. Трябва да извлечем максимума от ситуацията, че играем в Пловдив. Нищо не можем да направим. Положението е такова, каквото е”, каза Миланович, а администраторът на клуба Тугай Осман заяви пред репортерите, че стадионът ще се подобрява и се работи по въпроса с взимането на лиценз за efbet  лига, но този процес изисква време. И също така благодари на общината в Крумовград за сътрудничеството.

“Искам да кажа, че ФК Крумовград е дългосрочен проект. Бюджетът е подсигурен за този сезон и опасности от сътресения няма”, подчерта  Осман.

Първенството започна със загуби  на Левски и Лудогорец и равенство на ЦСКА-София в Пазарджик. Но шведският специалист  каза, че това не е показателно и не бива да се приема като тенденция.

“Ние вярваме в себе си. Моето желание е да играем в групата от 7-мо до 10-то място в плейофната част на шампионата и да завършим на 7-мо място. Сега мислим за следващата среща, а мога да кажа, че ЦСКА-София е много добър отбор. Познавам Саша Илич като футболист на Партизан (Белград), защото аз съм голям фен на този отбор. Но лично не сме се виждали”, заяви  Миланович, който е роден в Босна и Херцеговина, но израства в Швеция. След това той добави, че Лудогорец, Левски, ЦСКА-София и ЦСКА 1948 ще завършат на първите четири места в крайното класиране, но не може да се ангажира в какъв ред.

“Балкани (Косово) е много добър отбор и това се видя в турнира Лига на Конференциите. Срещу Лудогорец те играха много добре през първото полувреме, но през второто българският отбор доминираше и беше много по-добър. Според мене, напълно реално е Лудогорец да вкара три гола на реванша. И мисля, че отборът от Разград ще продължи в следващия кръг”, заключи Миланович.

На пресконференция присъства и капитанът на отбора Божидар Кацаров, който заяви:

“Мога да кажа само положителни неща и за клуба, и за отбора. Има доста чужденци в тима ни, но смятам се адаптират добре. Повечето са бразилци, които трябва да свикнат с българския манталитет и с нивото на българския футбол. Смятам, че в първия мач Крумовград показа съвсем малка част от потенциала си. Смятам, че от мач на мач ще ставаме по-добри. Какво очаквам от мача с ЦСКА? Футболът е за феновете, а вярвам, че  “Българска армия” ще се напълни. Но да ви кажа, излизаме за победа и да се забавляваме. Дали публиката ще ни пречи? На нас не. По-скоро може да попречи на своя отбор. Винаги така се случва, когато единият отбор е по-подкрепян от другия”, завърши Кацаров.