Футболист №1 на 4-ти кръг и на м. август Джовани Маркес :„Има доста лидери в Локомотив Пд и аз съм един от тях!“

Футболист №1 на 4-ти кръг и на м. август Джовани Маркес :„Има доста лидери в Локомотив Пд и аз съм един от тях!“

Водачът на голмайсторската листа в първенството на efbet Лига Джовани Маркес днес получи наградите си  за Играч №1 на 4-ти кръг и футболист на м.август от пресклуб „България“ – специалната статуетка и малката „Златна топка“. Талантливият бразилец, който вкара първия гол за победата на Локомотив Пд срещу Левски с 2:1, събра 8 гласа на футболните треньори и специалисти в анкетата за 4-ти кръг. След него, с 5 гласа, се  нареди съотборникът му, вратарят Динко Хоркаш.  Станислав Иванов от Арда е с 3 гласа, Вини Трибуле от Берое има 2 гласа, а Георги Минчев от Локо Пд и Кирил Десподов от Лудогорец са с по 1 глас. Успешните изяви на Джовани го „изстреляха“ и на върха на медийната класация за август. В редовното допитване на пресклуб „България“ сред спортните редакции крилото бе оценен като номер едно с 11 гласа. Втори с 6 гласа е играчът на 5-и кръг Преслав Бачев от Левски, непосредствено след него с 5 гласа е Георги Николов от Хебър Пз – автора на хеттрик срещу Локо Пд в 7-ми кръг. Класацията с 3 гласа я завършва още едно силно попълнение на пазарджишкия тим – Николас Пенев, избран за Играч на 6-и кръг за победния гол срещу Локомотив София.

След връчването на наградите пресклуб „България“ благодари специално за съдействието на изпълнителния директор на Локомотив Пд Павел Колев и на пресаташето Николай Тънковски.  А Джовани Маркес най-напред сподели, че е щастлив от наградите си и благодари на своите съотборници. С 6 гола в 8 кръга от началото на първенството  в efbet Лига Джовани е лидер на голмайсторите, а Локо Пд е водач във временното класиране. „Бих бил много щастлив да спечелим шампионата. Имаме много добър състав и ако стана голмайстор също ще съм щастлив, но най-важното е колективът“, заяви футболистът на август.  

Той е категоричен, че основната причина за първото място на отбора е сплотеността на играчите и близостта между тях поради това, че от доста време са заедно. Той разкри, че се чувства един от най-важните в отбора: „Има доста лидери в Локомотив Пд и аз съм един от тях!“ Бразилецът отличава като най-сладкия си гол през миналия сезон дебютното си попадение срещу Септември, а през този сезон досега най-специален му е голът срещу Крумовград.  Джовани разкри, че поддържа добри отношения с всички свои съотборници извън терена.

„Уча английски и български, за да мога да контактувам по-лесно с хората. Дори когато езиковата комуникация е трудна, ние се разбираме с жестове“, каза Джовани. „Ние, бразилците, сме много емоционални. Аз наистина чувствам Локомотив Пд като моето футболно семейство. И в България бразилците сме много добре приети. Надявам се, че треньорът Томаш ме е харесал“, добави Джовани. „Рядкост е да няма бразилци в първенството на някоя страна“, каза още футболистът на август. И въпреки безспорните качества на сънародниците му в най-популярната игра, крилото на Локо Пд е убеден, че във всеки спорт работата трябва да е много повече от таланта. Джовани не подценява съперника в предстоящия 9-и кръг, Етър, въпреки че търновци са на последно място във временното класиране. „Това, че са последни, не мисля, че мачът ще е лесен“, сподели голмайсторът на първенството. “Очакваме труден двубой, в който ние да победим”.