Марин Петков: Левски ще покаже на терена къде е мястото му в крайното класиране

Марин Петков: Левски ще покаже на терена къде е мястото му в крайното класиране

На специална церемония в Пресклуб „България“ Марин Петков /Левски/  бе награден за Футболист на месец февруари в анкетата на Пресклуба сред спортните медии и редакции. Той получи 11 гласа от участвалите в анкетата 26 медии, 8 гласа има Тодор Неделев /Лудогорец/, а Тибо Вион –ЦСКА/ получи 7гласа.

След награждаването Петков благодари на всички, които са гласували за него и подчерта, че Левски ще покаже на терена къде е мястото му в крайното класиране на българското първенство по футбол, а не на думи.

Левски не бе в най-доброто си състояние в края на есенния дял, но “сините” спечелиха пет пъти през пролетта и направиха едно равенство. В петък 26-кратните шампиони надвиха с 2:0 Славия, като Марин Петков вкара втория гол в добавеното време. Той успокои “сините” фенове, тъй като през второто полувреме гостите доминираха на “Герена”.

    “Всеки един човек, а и най-вече спортист, има спадове и възходи. Това е нормално нещо в живота и важно е как ще го преодолееш”, заяви Петко и добави:

“В последния мач отпаднахме физически през второто полувреме. По-важното обаче е, че не допуснахме гол и взехме трите точки. Сега ни предстоят най-приятните за мен дербита в България с ЦСКА-София и Лудогорец. Надявам се да излезем благополучно от тях. Надявам се да издържим физически. И ние, и треньорите, правим всичко по силите ни”, добави Петков.

Левски не е печелил от доста време срещу Лудогорец, но настоящата форма на отбора кара привържениците да мечтаят не само за победа в този мач, а  може би за класиране в челото на efbet лига.

    “Надявам се да развалим тази негативна серия срещу Лудогорец. Гоних топките на този мач“, припомни си Петков последната шампионатна победа на Левски срещу Лудогорец, която бе през 2016 г. и подчерта:

“Не мисля, че трябва да говоря за амбициите ни. Стремим се да играем все по-добре, да си изграждаме стила и да печелим максимален брой точки. Не мисля, че трябва да се изхвърляме с изказвания. По-добре е да покажем на терена дали сме готови за по-предните места в класирането”, заяви Петков и добави:

„Аз съм от малък левскар и това, че направих 100 мача за Левски, е чест и гордост и се надявам да продължавам така. В момента съм концентриран върху Левски, защото имаме важни мачове до края. Имам си отбор, аз съм играч на Левски и съм концентриран тук“, категоричен бе Петков, а на въпрос как приема, че го сравняват с Уелтон, отговори:

„С Уелтон сме различни като типове. Не ми тежат тези неща. Надявам се да успея да се наместя на неговото място“, направи сравнение той с Уелтон, на чиято позиция играе в момента.

Петков разкри и какви са изискванията на Николай Костов към футболистите:

„Треньорът изисква от нас да играем по-съвременен футбол, такъв, какъвто играят на Запад и всеки футболист да играе както в защита, така и в атака, а също и да могат да се ротират. Стремим се да побеждаваме във всеки мач и да доминираме над съперниците. Мисля, че статистиката е показателна. Да играем в Европа,в  групите на Лига Европа или на Лигата на конференциите“, заяви Марин Петков относно целите пред Левски в първенството.

Петков говори и за играта си в младежкия национален отбор, за който вкара победния гол при успеха с 1:0 като гост на Полша в европейска квалификация:

 „Предстои ни важен мач през септември  тук срещу Полша и тогава шансовете ни ще бъдат по-големи от техните. Надявам се да ги победим, защото ще бъде супер престижно, ако се класираме на Европейско“, заключи Марин Петков.