Тобиас Хайнц: Не сме загубили надежда за титлата, Стамен Белчев ще внесе нова енергия в ЦСКА

Тобиас Хайнц: Не сме загубили надежда за титлата, Стамен Белчев ще внесе нова енергия в ЦСКА

На специална церемония в Пресклуб „България“ норвежецът Тобиас Хайнц /ЦСКА/  бе награден  за Играч №1 на 28-ия кръг в efbet лига. За  първия гол при успеха на „червените“ с 2:0 срещу Левски във „Вечното дерби“, Хайнц получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Марк Емилио Папазов (Хебър) има 4 гласа, Оливие Камдем (Локомотив Пловдив) е с 3 гласа, а Карлос Франса (Локомотив София) получи 2 гласа.

След награждаването халфът на ЦСКА благодари на всички, които са гласували за него и заяви:

    “Странно е как след хубавата победа срещу Левски загубихме от Пирин. Обяснявам си го с това, че когато играем силно срещу някой силен отбор, след това настъпва спад и губим от по-малък отбор. За съжаление, стигна се до раздяла с треньора, при когото имахме и загуби, но постигнахме и някои много добри резултати. Съжалявам за раздялата с Нестор, но от днес започва ново начало за нас с новия треньор”, каза Хайнц и уточни, че не познава добре Белчев, знае само, че е треньор на втория отбор и че някои играчи са работили с него при предишния му престой.

„Ще видим какви ще бъдат изискванията му към нас, защото предстоят важни мачове и ще трябва да постигнем добри резултати. Ще ни трябва време да свикнем с треньора, но още на първата тренировка видях нова енергия в отбора. Когато идва нов треньор, той носи нова енергия и смятам, че и сега ще се случи така”, заяви Хайнц.

Норвежецът обърна внимание и на битката за титлата в efbet лига, признавайки, че в момента “армейците” изостават на доста точки зад Лудогорец.

    “Лудогорец се намира на доста точки пред нас, но ние не сме загубили желание за игра и ще се стремим да играем добре. Във футбола се печелят и губят точки, надявам се да спечелим повече точки от Лудогорец, като не се знае какво ще се случи в плейофите”, сподели футболистът на ЦСКА.

Хайнц говори и за предстоящите два мача срещу Ботев Пловдив в полуфиналите  за Купата на България.

    “Те имат силни футболисти и няма да ни бъде лесно. Има огромна разлика между това да играем вкъщи и на техен терен. Изпитваме уважение към съперника, но не прекалено много, защото ние сме ЦСКА и вярвам, че ще успеем да ги отстраним и да се класираме на финала”, категоричен бе офанзивният полузащитник.

Накрая 25-годишният състезател коментира и обвиненията по свой адрес, че има проблеми с хазарта, отричайки напълно подобни информации.

    “Да, чух за това. Говорих с треньора, с клуба. Това е много крайно твърдение, защото аз нямам такъв проблем. Фокусиран съм върху своя начин на живот, следвам своя път във футбола, заяви Тобиас Хайнц и заключи, че Скаршем се адаптира добре и е щастлив, че ние с Линдсет сме част от отбора.

 „Радваме се, че е с нас. Със сигурност факта, че трима норвежци играем в ЦСКА, приковава вниманието в Норвегия към отбора”.