Иван Василев: Оставям чист „Локомотив“, без никакви задължения

Иван Василев: Оставям чист „Локомотив“, без никакви задължения

На специална пресконференция в Пресклуб „България“  досегашният собственик на „Локомотив“ София Иван Василев, който възроди клуба и записа със златни букви името си в историята му, представи Веселин Стоянов, на когото прехвърли  безвъзмездно акциите си.

 “Ще станат девет години, откакто голяма част от феновете искаха Локомотив да съществува. На два пъти им отказвах, но бях убеден от моите синове, които са локомотивци като мен. Акционери бяхме аз и Вальо Николов. Създадохме много неща. Намерихме всичко разбито – нито терени за юношите, нито официален терен, всичко бе развалина. Тогава аз започнах лека полека да поправям нещата. струваше ми много, отделено време и средства. Нямаше поливна система, всичко се поливаше с маркучи”, върна се назад Иван  Василев и допълни:

“Успяхме да създадем един чист и истински Локомотив. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители, които са минали през отбора за тези години. Радвам се, че оставам един чист Локомотив без никакви задължения. Оставям клуба в много добри ръце. Познавам Веселин Стоянов много добре, както  и неговото семейство. Веско Стоянов близо девет години беше в Управителния съвет. Това е единственият човек, който е помагал на отбора със средства“, каза Василев и подчерта, че пред него е имало  три варианта – да продаде отбора, да остане собственик и да го затвори.

„Ако бях продал клуба, сигурно щях да си възстановя част от вложените през годините средства. Но реших да прехвърля безвъзмездно акциите на   Веселин Стоянов“ и съм убеден, че това е най-доброто за „Локомотив“, каза Василев.

Новият собственик Веселин Стоянов  говори за първи път пред медиите в Пресклуб „България“ и  обяви, че бюджетът на “железничарите” за новия сезон е подсигурен. Той разкри, че скоро ще бъде обявен и новият генерален спонсор на клуба.

“Винаги сме си партнирали с г-н Василев, помагали сме си. Поех този риск и отговорност, като предложих да поема издръжката на клуба. Локомотив не заслужава да бъде заключен, затворен. За мен никога не е било самоцел да бъда собственик на този клуб, но любовта ми е безгранична, трябва да надграждаме. Локомотив трябва да просперира“, заяви Стоянов и посочи, че за сезон 2024/2025 г.  бюджетът е подсигурен, няма да има никакви финансови сътресения.

„ Бюджетът е толкова, колкото да функционира нормално Локомотив. Съвместната ми работа с г-н Василев ще продължи, той има по-голям опит от мен във футбола. Какво сме постигнали заедно? Историята ще го отчете. Съжалявам за разрива между Иван Василев и феновете, което му се отрази и на здравословното състояние. Той самият видя, че трябва да се случи една промяна. Освен това нашият основен спонсор  досега Бетано се оттегли. Ситуацията беше влошена. А само след няколко месеца ще честваме 95 години от основаването на Локомотив. И ако бяхме допуснали да бъде закрит клуба, това щеше да бъде позор”.

Стоянов разкри и част от своя бизнес, като обясни, че се занимава с търговия и производство на химически материали, а също така с транспорт на високорискови вещества. Също така се занимава и с взривни материали, има концесия на кариери и охранителна дейност.

“Захващам се с безгранична любов и се надявам да привлека още съмишленици.  Съвсем скоро ще има нов основен спонсор и това ще бъде букмейкърска компания, но името й ще бъде обявено на по-късен етап. Промени ще има, за да се тушира напрежението. Във вторник имахме среща на феновете с новата охранителна фирма и част от управата на клуба. Коментирахме много неща, дори и цените не билетите.  Иво Котев, който досега беше административен директор, поема позицията на изпълнителен директор. Досегашният  Бойчо Величков става технически шеф, а и остава в управата. Искам да назначим методист за детско-юношеската школа. Иначе клубът трябва да функционира нормално. Дали си поставяме цел като класиране? Няма конкретна цел за определено място, но предвид новата формула на първенството, искам да сме в топ 8. С бюджета, с който разполагаме, това  можем да си поставим като задача”, заключи Веселин Стоянов.