Алекс Колев: Ще дам всичко от себе да вкарвам за Левски и да радвам феновете

Алекс Колев: Ще дам всичко от себе да вкарвам за Левски и да радвам феновете

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на Левски Aлекс Колев бе награден за Играч №1 на първия кръг в efbet лига. За първия си гол за Левски, с който изравни резултата и даде началото на обрата срещу Локомотив Сф при победата с 6:1, Колев получи 7  гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Серджио Падт (Лудогорец), който спаси опасни удари и дузпата, бита от Т. Хайнц, има 4 гласа, Джавад Ел Джемили (Левски), който вкара 2 гола при победата над Локомотив Сф има 3 гласа, с 2 гласа е Кристиан Нвачукву (Ботев Пловдив) за двете  асистенции при 2-та гола на Мартин Секулич при победата на Ботев Пд като гост над Ботев Вр с 3:1, а с по 1 глас са  Георги Чорбаджийски (ЦСКА София) и Мартин Секулич (Ботев Пловдив).

След награждаването Алекс Колев благодари на всички, които са гласували за него и заяви:

“Едно добро начало за Левски, доста резултатно. Беше важно отборът да тръгне с победа, направихме го, и то убедително. Тръгнахме колебливо, но успяхме да обърнем. В мача от втория кръг също имахме трудно начало до първото попадение, защото Ботев Враца се беше затворил“ каза Колев пред репортерите и добави, че всеки отбор има амбицията да спечели, а  Левски доста време не можеше да победи в първия кръг.

„Успяхме да пречупим този карък. Всяко начало е трудно, независимо срещу кого играеш, още повече, че всички отбори играят не на 100, а на 200% срещу Левски , така че е доста трудно, но сега ще имаме по-сериозен съперник, обигран отбор. Още един добър тест, за да видим докъде сме стигнали, въпреки че имаме още накъде да надграждаме и върху какво да работим в отбора“, сподели Колев за предстоящия мач с Локомотив Пд.

Той допълни, че Станислав Генчев е избрал нова тактика и ще трябва време, докато нещата се стиковат.

„Г-н Генчев избра нова тактика, не може да стане от днес за утре.  Г-н Пенев обича атакуващия футбол, не се защитава, затова мисля, че ще стане добър мач с Локомотив Пд. Ние практикуваме директен футбол и се надяваме да се поздравим с победа“.

Колев подчерта, че за да се развиваш като личност, трябва да си поставяш цели.

„За мен най-важното е отборът да върви. Когато отборът върви, и аз ще съм добре, и всички ще са добре. Най-важно е отборът да побеждава и да радваме синята публика.

Да, допада ми тази схема на игра, която прилага Ст. Генчев, защото имам още един човек до себе си и играя 1 на 1 с централните защитници, а при 4-3-3 играеш срещу двамата централни защитници. С тази схема се играе директен футбол. Постоянно атакуваме, практикуваме контрапреса и това е по-приятно за атакуващите футболисти“.

Колев поясни, че се опитва се с каквото може да помага на своите съотборници.

„Горе-долу знам изискванията на г-н Генчев за тази схема, тъй като от няколко месеца знам  какво изисква той от нея. Хубаво е, че в Левски има преводач, който да превежда на чужденците изискванията и нямаме проблем от тази гледна точка. Надявам се, това е идеята, треньорите искат и желаят това, футболистите са амбициозни, жадни за победа. Има конкуренция, на всеки пост има по двама, надявам се да надграждаме и с всеки мач да израстваме. Подготовката не бе лека, но дано берем плодовете впоследствие“.

На въпрос как се чувства в Левски, след като е бил юноша на клуба, Колев отговори:

„Общо взето всичко съм очаквал, защото винаги съм бил близо до Левски, запознат съм с отбора, имам приятели, които са в отбора, имам приятели фенове, знам всичко . Всички са на топ ниво и от тази гледна точка има голяма крачка напред.  Ще дам всичко от себе си да вкарвам и да радвам феновете. Догодина юни месец ще си говорим, защото един нападател с моите габарити е зависим от съотборниците си. Не съм повратлив и завися от подаванията на колегите си.

На въпрос след като в Крумовград стана голмайстор в шампионата, дали с Левски ще му бъде по-лесно отново да бъде №1 при реализаторите, Колев отговори:

„Това е идеята, Джемили и миналия сезон тръгна добре, но после дръпна ръчната. Нека вкарват, млади момчета са, да вкарват и да се продават в по-големи първенства. Трябва ни още време да се сработим в атака, и в защита. Това идва с мачове, с постоянство, с тактика и с тренировки, само така можем да изчистим нещата”, заключи Колев.