Героят на соколите, Играч на III кръг Ахмед Ахмедов:„Не мисля за трансфер в чужбина, работя да съм още по-добър“

Героят на соколите, Играч на III кръг Ахмед Ахмедов:„Не мисля за трансфер в чужбина, работя да съм още по-добър“

Централният нападател на Спартак Варна Ахмед Ахмедов днес получи наградата за Играч III кръг в първенството на efbet Лига, след като вкара 2 гола за победата на своя отбор с 3:0 срещу ЦСКА София. В редовната анкета на пресклуб „България“ сред футболните треньори и специалисти той оглави престижната класация с 9 от общо 18 гласа. На второ място с 4 гласа е корейският футболист Сон от Лудогорец, отбелязал два гола за победата срещу Арда Кърджали с 5:1. Следват двама играчи с по 2 гласа – Мустафа Сангаре от Левски /за втория гол срещу Локомотив Пд и крайното 2:0 в актива на сините/ и Джеймс Ето’О от Ботев Пд за победния гол срещу Крумовград с 1:0. За Ойер Сариеги от Берое има 1 глас.

Ахмед Ахмедов благодари на всички, които са гласували за него и сподели, че не се чувства герой, както го определят, защото успехът е плод на колективния труд. “Всички се старахме и победихме“, каза талантливият играч, който в трите кръга от началото на първенството в елита има на свое име 4 попадения и води в подреждането на голмайсторите. „Да, бях близо до хеттрика“, добави Ахмедов за играта си срещу червените. Преди това той се отчете с гол и срещу ЦСКА1948, а на старта на шампионата направи същото срещу Хебър Пз. Пази в тайна с колко гола иска да завърши участието си в първенството 2024/2025, но в предишното издание на Втора лига стана лидер с 22 попадения.

„Александър Томаш ни подготвя много добре. Преди мача срещу ЦСКА ни каза да не се притесняваме. Мотивира ни. Резултатите се виждат“, добави Играчът на III кръг. Той отчете и заслугата на феновете, които много са помогнали на отбора. Соколите играят първи сезон в efbet Лига, но с отличната си игра очакванията към тях нарастват. „Всички очакват повече от нас!“, сподели Ахмед. Със съотборниците му имат за цел да се класират възможно най-напред, а не просто да останат в елита.  

„Чувствам се добре, но трябва да се подобря. Работя за това всеки ден“, сподели взискателният Ахмед Ахмедов. Абстрахирал се е от слуховете и твърденията за интерес към него: „Не мисля за трансфер в чужбина“, заяви централният нападател на Спартак Вн. Иначе Английската Висша лига му е любимото първенство, а отборът – Челси.  На въпрос дали би отново облякъл екипа на  ЦСКА София или на Славия, той избегна отговора. „Нямам колебание, но запазвам избора за себе си“, лаконичен бе Ахмед Ахмедов.