Симеон Славчев: „Имаме крайна цел, но да не забравяме реалността“

Симеон Славчев: „Имаме крайна цел, но да не забравяме реалността“

    Това призна днес в Пресклуб „България“ полузащитникът Симеон Славчев – един от водещите футболисти в тима на столичните железничари.  Стремежът е към все по-силни резултати и  съответно изкачване по-нагоре в подреждането на елитната efbet Лига, но с колко точно, сега не е време да се коментира, тъй като конкуренцията е много силна и вътрешните препятствия в клуба преди старта на първенството също бяха сериозни, смята играчът на червено-черните. „Аз дойдох по-късно в отбора, чувствам се добре, здрав съм. Трансферите станаха по-късно, затова нямахме по-ранна програма за подготовка, но се стараем да извличаме максимума – да си поставяме ултиматум за всеки мач“, каза още Симеон Славчев. В събота отборът ще гостува на Локомотив Пловдив и целта е да изиграят добър мач. „Помагаме си много, атмосферата в съблекалнята е много добра и нека сме пример за всички“, подчерта той. 

    Във временното класиране след първите 6 кръга от шампионата Локомотив София е на 9-о място с 8 точки, като равносметката е за колебливо представяне.  „Резултатът можеше и да е с 1-2 т. по-нисък, като се има предвид закъснялата селекция, липсата на играчи на някои постове, проблемите в атака“, сподели старши треньорът на Локо София Иван Колев.  Така той изрази до известна степен задоволство от показаното досега на терена от неговите възпитаници. „След мача с Левски имаше стабилизация, видя се друго лице на отбора, но загубата от Ботев Враца сложи катран в меда“, продължи с оценката специалистът. „Опонентът си постигна целта с много играчи в защита, те имат право да го направят, а ние нямаме достатъчно потенциал в атака“, каза още старши треньорът. Той остро разкритикува поведението на неколцината фенове, които се държаха арогантно след загубата и не се посвениха да отправят груби обиди и към играчите.  

    Иван Колев коментира и въздействието на новия собственик Веселин Стоянов върху мотивацията и играта на отбора. „Той е изключително ерудиран и иска постепенно да изградим стабилен отбор с качествен футбол. Работим за това“, каза старши треньорът.

На 8-ми септември Локомотив София ще отбележи своя 95-и рожден ден с празник на своя стадион в „Надежда“.  Гостите ще се наслаждават на мач между най-изтъкнатите ветерани и сегашния отбор. „Работим и за откриването на фен магазин, като всички прояви са с приоритет да се завърнат привържениците на стадиона“, съобщи пресаташето на железничарския клуб Тодор Станкушев.