Даниел Генов, Ботев Вр: „Имаме амбиция не само да оцелеем, но и да се класираме по-напред“

Даниел Генов, Ботев Вр: „Имаме амбиция не само да оцелеем, но и да се класираме по-напред“

Това заяви днес в пресклуб „България“ полузащитникът на Ботев Враца Даниел Генов, след като получи наградата за Играч на VI кръг в традиционната анкета сред футболните треньори и специалисти. Той заслужи признанието с 6 от общо 19 гласа за победния гол срещу Локомотив София 1929. На второ място е Офор Чинонсо /Арда Кърджали/ с 5 гласа /победа срещу ЦСКА-София/, Ахмед Ахмедов /Спартак Варна/ е с 4 гласа /победа срещу Ботев Пд/, Кристиан Димитров от Левски е с 2 гласа /победа с/у Хебър/, Тодор Неделев /Лудогорец/ и Васил Панайотов /Черно море/ са с по 1 глас.

Даниел Генов благодари за наградата и изтъкна, че тя е за целия отбор. Хубава победа срещу добър отбор – така халфът оцени успеха на своя тим срещу столичните железничари. Той смята, че ранният гол им е помогнал да се справят по-добре с опонента.  „Отборът е във възходяща линия“, заяви още футболистът на VI кръг и подчерта, че с треньора Тодор Янчев се сработват много добре.  Огборът се стреми да подобри играта си и успехите занапред ще дойдат, убеден е полузащитникът.  За изминалите 7 кръга от първенството в efbet Лига Ботев Вр има 2 победи и 5 загуби. Пораженията са много според Даниел  Генов и сега ще използват паузата в шампионата да се подготвят по-добре. Предстои контролен мач с Левски. 

„Имаме амбицията не само да оцелеем, но и да се класираме по-напред“, така иска да завършат първенството догодина футболистите на Враца, категоричен е Даниел Генов.  Подробен анализ правят с треньорите след всеки мач. „Не играем така добре в защита“, смята халфът. След двете победи срещу Локо София и Септември играчите са окрилени, но „сега се приземихме след тежката загуба срещу ЦСКА 1948“, сподели още Генов. „Ако победите ни са повече, ще играем доста по-спокойно“, добави той.

Даниел Генов призна, че харесва сегашният формат на първенството в елита. „Има 3-4 отбора над другите, останалите от 5-о място надолу са равностойни. Хубаво е, че всяка година „избухва“ някой нов отбор, миналата година беше Крумовград, сега е Спартак Варна“, подчерта Играчът на VI кръг в първенството на efbet  Лига.